Bahçeli İzmir`de Kaçak Yapılaşmaya Dikkat Çekti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayramın üçüncü gününde İzmir’de partililerle bayramlaştı.

İzmir Kültürpark 1 Nolu Hol’de partililer tarafından karşılanan Bahçeli, burada partililerin bayramını kutladı.
Törende konuşan Devlet Bahçeli, bayramın üçüncü günü İzmir’de olmaktan mutluluk duyduğunu ve tüm İzmirlilerin bayramını kutladığını söyledi. Bahçeli, konuşmasının önemli bir bölümünü terörle mücadele, deprem, Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ziyareti, terör örgütü mensuplarına yönelik af iddiaları ve yeni anayasa çalışmalarına ayırdı. Türkiye’nin Van’da yaşanan deprem ve terör saldırıları sebebiyle zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Bahçeli, 1999’da yaşanan Marmara Depremi`nde o dönemde kendilerinin de içinde bulunduğu koalisyon hükümetinin başarılı çalışmalar yaptığını ifade etti. Son dönemde yaşanan deprem ve terör saldırılarının ülke için dönüm noktası olduğunu ileri süren Bahçeli, “Bu iki olayın biri doğal yıkım, diğeri ise bölücü yıkımdır. Bu iki tehlikenin iyi irdelenmesi ve önleyici tedbirlerle hem evlerimizi hem de bin yıllık kardeşliğimizi güçlendirmek gerekmektedir. Kaçak yapılaşma, sarsıntılara karşı dayanıksız bina yapılması, imar skandalları yaşadığımız felakete davetiye çıkardı.” dedi.

“GELİŞMİŞLİK LAFTA KALDI”
Deprem felaketi sonrası ortaya çıkan manzaraların, Başbakan’ın sarf ettiği ‘Türkiye gelişiyor, sıçrama yapıyor’ sözlerini havada bıraktığını iddia eden Devlet Bahçeli, “Bahsedilen modern gelişmiş Türkiye hayatın hiçbir alanına sirayet etmemiş. Başbakan, şabloncu, taklitçi niteliğiyle Türkiye’ye bir şey veremeyeceğini anlamalı. Japonya’da yaşanan depremlerde çok az hasar yaşanmaması, dürüstlük, ahlak ve etkin denetimle gerçeğe dönüyor. AKP olduğu sürece o düzeye gelmemiz imkansızdır. Çünkü iktidarın kendisi şaibelidir. AKP karanlık ilişkilerin organizatörüdür.” diye konuştu.

“BAŞBAKAN KCK KONUSUNDA GEÇ KALDI”
Başbakan Erdoğan’ın, ‘KCK’yı savunanları uyarması’nı değerlendiren Bahçeli, “Başbakan’ın terör oluşumu olan KCK’yı savunanları uyarması nafile ve geç kalmış bir yaklaşımdır. Atı alan Üsküdar’ı geçmiştir. Cumhuriyeti savunmakla mükellef savcı ve yargıçlar bu kadar yıkıma daha ne kadar sessiz kalacak? Bu milletin izzetini savunan milli ve yiğit bir hukuk adamı yok mudur? Özel yetkili savcılar nerededir?" dedi.

"KANDİL`E TÜRK BAYRAĞI DİKMEK HÜKÜMET İÇİN ŞEREF MESELESİDİR"
Bahçeli, şunları söyledi: "Kandil`e Türk bayrağı dikmek hükümet için şeref meselesidir. Kandil fitnesini koruyan peşmerge rezili vardır. Onlar köşkte ağırlanmıştır. Peşmergelere hükümet bakmış, kanlı çetenin bir numaralı haini peşmerge Türkiye`de ağırlanmış itibar görmüştür."
Anayasa çalışmalarını da yorumlayan Bahçeli, bu konuda partilerinin görüşünün ve kırmızı çizgilerinin ortada olduğunu kaydetti. Terörle mücadelenin anayasa çalışmalarının içine çekilmek istendiğini ileri süren Bahçeli, “Terörle mücadeleyi yeni anayasa ile ilişkilendirenler ve sözde barışın bu sayede geleceğini zannedenler büyük bir yanılgı içindedir. Yeni anayasa milletimizin bin yıldır bir arada yaşama hukukunu dahada güçlendiren temeller üzerinde oturtulmalıdır.” dedi.
Bahçeli, etkin pişmanlık yasası ile birçok terör örgütü üyesinin hapisten çıkarak örgütün dağ kadrosuna yeniden katıldığını, hükümetin yeni ve daha geniş bir af çalışması içinde olduğunu iddia etti. Bahçeli, konuşmasının ardından partililerle tek tek bayramlaştı.
Bayramlaşma törenine MHP Genel Başkan yardımcıları Semih Yalçın, Sadir Durmaz, Emin Haluk Ayhan, Mevlüt Karakaya, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ile çok sayıda milletvekili ve partililer katıldı.