Kimse Yok Mu, Gazze`de Kurban Yardımı Dağıttı

Dünyanın birçok ülkesinde Kurban Bayramı vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, Gazze Şeridi’nde de kurban yardımı dağıttı.

Kimse Yok Mu, Gazze`de Kurban Yardımı Dağıttı
Bölgenin en kuzeyinde İsrail sınırına en yakın şehir olan Beyt Hanun’da yaklaşık 300 aile için kurban kesildi. Beyt Hanun Belediyesi ile Kimse Yok Mu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği yardım çalışmasında bugün 4 büyükbaş hayvan kesilerek etleri dağıtıldı. Beyt Hanun’da yardımlar yarın da sürecek. Kimse Yok Mu, Gazze genelinde ise toplamda 40 büyükbaş hayvan keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.


Bayramın ilk gününde sadece ailelerin kurban kesmesine izin verilen Gazze’de ikinci gün yardım kuruluşları kurbanları keserek dağıtmaya başladı. Gazze’ye yardım elini uzatan Türk derneklerinden Kimse Yok Mu, bölgenin beş farklı yerinde kurban kesimi yaptı. Beyt Hanun, Soke ve Biraj ile Gazze’nin Zeytun ve Sajaiya semtlerinde kesim ve yardım dağıtımı gerçekleştirildi.

Gazze bölgesinin en çok tarım yapılan kesimi olan Beyt Hanun’da İsrail sınırından limon ve portakal bahçelerinin olduğu eni 2-3 kilometre uzunluğundaki alan, güvenlik gerekçesiyle temizlenmiş. Yetkililer, bu durumun tarıma büyük zarar verdiğini belirtiyor. Ayrıca İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında Beyt Hanun askerlerin ilk geldikleri yer olması, kentin gelişmesini de olumsuz yönde etkilemiş. Bu yüzden çok sayıda ihtiyaç sahibi olduğu belirtiliyor.


Beyt Hanun’da 4 büyükbaş hayvan kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Yardımların koordinasyonunu ise Beyt Hanun Belediye Başkanı Danışmanı Mahir Ebu Emşe gerçekleştirdi.


Yardım çalışması hakkında bilgi veren Ebu Emşe, ilk olarak Türk halkına ve Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkürlerini iletti. Beyt Hanun Belediyesi olarak aldıkları 4 büyükbaş hayvanı 300 aileye dağıtılmasına yardımcı olduklarını belirten Ebu Emşe, ambargo altında olduğu için Gazze’deki fakir insanlara et dağıtılmasının çok güzel bir davranış olduğunu ifade etti. Beyt Hanun’da 28 kişiye ait hisseleri isimlerini tek tek okuyarak kestiklerini belirtti. Ebu Emşe ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a da teşekkürlerini iletti.


Yardımları değerlendiren Belediye Başkanı Genel Sekreteri Muhan El Masri de öncelikle Türk halkına ve Kimse Yok Mu’ya teşekkürlerini iletti. Gazze’ye sürekli yardım yapıldığı için müteşekkir olduklarını belirten Masri, ancak 50 bin kişinin yaşadığı Beyt Hanun için yardımların kısmen yetersiz kaldığını vurguladı. Masri, önümüzdeki yıllarda hem Türk hükümetinin hem de yardım derneklerinin daha fazla yardımlarını görmek istediklerini kaydetti.


Kimse Yok Mu’nun Gazze’deki kurban yardımları yarın da devam edecek. Dernek Gazze’de toplam 40 büyükbaş hayvan kestirerek etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.