Vali Eşi Gülsüm Çolak, Talasemi Hastası Çocuklara Sahip Çıktı

Siirt Valisi Musa Çolak`ın eşi Gülsüm Çolak, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından önceden tespiti yapılan `Siirt Talasemi Derneği`nde kayıtlı bulunan 30 çocuğa, giyim yardımında bulundu.

Vali Eşi Gülsüm Çolak, Talasemi Hastası Çocuklara Sahip Çıktı

Vali eşi Gülsüm Çolak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çok amaçlı salonuna sdavet edilen ailelere hitaben yaptığı konuşmada, daha öncede Talasemi hastası çocuklarla yakından ilgilendiğini,kendilerini zaman zaman ziyaret ettiklerini, ayrıca 11-15 Mayıs 2011 tarihinde Antalya’da yapılan “Uluslararası Talasemi kongresine, Siirtli talasemi hastaları yavrularımızla birlikte katıldığını anlattı. Çolak, "Kongrede, talasemi hastalıkları ile ilgili yeni gelişmeler, bilimsel araştırmalar son tedavi yöntemleriyle ilgili bilgiler almış ve bunu kamuoyuna paylaşmıştık. Bugün de mübarek Kurban Bayramı arefesinde, bu çocuklarımızı giydirmek ve kendilerine destek olmak için böyle bir çalışma başlattık." dedi.

Talasemi hastası çocuklarımızın sorunlarıyla yakinen ilgilenen, bu tür sivil toplum kuruluşlarının, mutlaka desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Çolak, "Talasemi çocuklarına sahip çıkmak toplumsal bir görev ve sorumluluktur." dedi.

Daha sonra Vali eşi Gülsüm Çolak, Talasemi çocuklarlı ve aileleriyle tek tek ilgilenerek, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf çalışanları nezaretinde, çocukları giydirdi, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Vali eşi Gülsüm Çolak’ın giyim yardımı programına; Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından sorumlu vali yardımcısı Mustafa Pala, İl sağlık Müdürü Erol Ömür Emre, SYDV Müdürü Aydın Şakar, Vakıf çalışanları, Talasemi hastası çocukların kendileri ve aileleri katıldı.