‘öğrenci Gözüyle Cumhuriyet’ Konulu Yarışmada Dereceye Girenler Ödüllendirildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nce tertip edilen `Öğrenci Gözüyle Cumhuriyet` konulu resim ve şiir dalında dereceye giren öğrenciler, Karaman Valisi Süleyman Kahraman tarafından ödüllendirildi.

‘öğrenci Gözüyle Cumhuriyet’ Konulu Yarışmada Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Valilik makamında gerçekleşen ödül töreninde konuşan Vali Kahraman, Cumhuriyeti öğrencilerin gözüyle anlamak ve anlatmanın önemine dikkatleri çekerek, “Bu ülkenin geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Bugün olduğu gibi yarın da birliğimizin ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin teminatı Cumhuriyet olacaktır ve Cumhuriyet’i yaşamak ve yaşatmak da sizlerin sorumluluğu olacaktır. Aldığınız bu ödül belki sembolik ama asıl önemli olan sizlerin Cumhuriyet’i anlamaya ve anlatmaya çalışmanızdır. Başarınızdan ve gayretinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel başarılar yakalarsınız." dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin, Van’da yaşanan deprem felaketi nedeniyle iptal edildiğini söyleyen Vali Kahraman, “Bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nı buruk geçirdik, çünkü Van’da bir deprem felaketi yaşadık. Ama bu felaket anında dahi gördük ki bu topraklarda yaşayan insanların gönlünde tarihten gelen ve dostluğa-kardeşliğe dayanan bir bağ var.“ diye ifade etti.

Vali Kahraman, ilköğretim okulları arasında resim dalında birinci olan Anafartalar İlköğretim Okulu’ndan Ebru Türk’ü, ikinci olan Yılmaz Babaoğlu İlköğretim Okulu’ndan Hünkâr Ezgi Tığıl’ı, üçüncü olan İsmet İnönü İlköğretim Okulu’ndan Gökhan Kozan’ı, ilköğretimler arası şiir yarışmasında il birincisi olan Yem Sanayi İlköğretim Okulu’ndan Çiğdem Özbay’ı, ikinci olan Şehit Durmuş Ali Uzun İlköğretim Okulu’ndan Hale Nur Berber’i, aynı okuldan il üçüncüsü olan Muhammet Kurt’u ve ortaöğretimler arası şiir yarışmasında birinci olan Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi’nden Sultan Taşpınar’ı, aynı okuldan ikinci olan Şerife Ünlütürk’ü ve il üçüncüsü olan Kadir Yılmaz’ı ödüllendirerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Program, Vali Kahraman ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.