Chp`li Vekilden Gümrük Teşkilatına Övgü

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı`nın 2012 bütçesinin görüşülmeksine Plan ve Bütçe Komisyonu`nda devam ediliyor.

Tasarı ile ilgili söz alan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, gümrük teşkilatının içinde bulunduğu pozitif anlamdaki gelişmeyi görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Ayaydın, "Gümrük teşkilatının hem fiziki hem de rüşvet ve kaçakçılıkla anılan imajın bu denli değişmiş olmasından bakan olarak katkınızın büyük olduğunu yakından takip ediyorum. Ana muhalefet partisi CHP’nin bir parlamenteri olarak mutluluğumu ifade istiyorum." dedi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise gümrük ve ticaretin bir bakanlık altında birleştirilmesini eleştirdi. Bakanlığın isminin İngilizce telafuzunun ardından hiçbir yabancının bunun dış ticaret ile ilgili olduğunu düşünmeyeceğini belirten Günal, "Söylüyorum, bizde öyle düşünmüyoruz, diyorlar. Yeniden yapılanma yapılıyorsa, KHK ile yapıyorsanız. Kişiye göre bakanlık olmaz. En garip Gümrük geldiği için yadırgadım." dedi.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da şehir içinde açılan alış veriş merkezlerinin esnafı bitirdiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Ekonomik kriz teğet geçmedi, esnaf ve sanatkarı kalbinden vurdu. Özellikle AKP döneminde ivme kazanan AVM`ler, esnaf ve sanatkarı iş yapamaz hale getirmiştir. Faaliyete geçen AVM’ler semtindeki esnaf ve sanatkarı ortadan kaldırıyor. AVM şehrin dışına taşımayı öngören düzenleme bu dönemde yapılacak mı? MHP olarak belli ölçekte AVM’lerin şehir dışına taşınmasını destekliyoruz." diye konuştu.