Başkan Tiryaki, Eğitimcilerin Sorunlarını Dinledi

Ankara`nın Altındağ ilçesinde Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçedeki okulların müdürleri ve öğretmenleri ile okul aile birliği başkanları ile yemekte bir araya gelerek, eğitimcilerin sorunlarını dinledi.

Başkan Tiryaki, Eğitimcilerin Sorunlarını Dinledi

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin ev sahipliğini Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptı. Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’un da katıldığı programda Belediye Başkan Yardımcıları Yunus Keleş ve Tuncay Temel’in yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler ile okul aile birliği üyeleri yer aldı.
Yemeğin ardından konuşma yapan Başkan Tiryaki, Altındağlı çocukların okuduğu okullara sahip çıkmak için tüm kurumların elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini vurguladı. Göreve geldiği ilk günden bu yana okulları ziyaret ettiğini, okulların ihtiyacını belediyenin ihtiyacı gibi gördüğünü söyleyen Başkan Tiryaki, ilçedeki okul yöneticileriyle iç içe olduklarını, onların sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalıştıklarını söyledi. Altındağ Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiklerini, öğrencilerin, derslerin dışında da sosyal faaliyetlere katılması için uğraştıklarını, yıllar içinde on binlerce Altındağlı çocuğu bu tür etkinliklerle buluşturduklarını belirten Tiryaki, “Çocuklarımızın eğitimini, en az öğretmenlerimiz kadar önemsiyoruz. Gençlerimiz için spor tesisleri, kültür merkezleri açıyoruz. Siz eğitimciler bu tesislerin daha iyi olması için de katkıda bulunabilir, eksiklerimiz varsa bizlerle paylaşabilirsiniz.” dedi.
Yıllarca ihmal edilmiş olan Altındağ’da bugün ciddi değişim yaşandığını, Altındağ Belediyesi tarafından yapılan tesislerin ise sosyal değişime katkı sunduğunu belirten Tiryaki, yakın bir gelecekte bu yatırımların karşılığının mutlaka alınacağını, Altındağ’daki insan profilinin değişeceğini vurguladı. Başkan Tiryaki, ilçede görev yapan öğretmenlerin neredeyse tamamının, birkaç sene öncesine kadar ilçe sınırları dışında ikamet ettiğini, Altındağ’daki değişimle birlikte bunun tersine dönmeye başladığını belirterek şunları söyledi: “Öğretmenlerimiz görev yaptıkları ilçede oturmayı tercih etmeye başladılar. Gönül ister ki, Altındağ’da görev yapan tüm öğretmenlerimiz Altındağ’da ikamet etsin.”
Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise ilçede göreve yeni başladığını ancak yaşanan değişimi fark etmemenin mümkün olmadığını dile getirerek, Başkan Tiryak’ye hem Altındağ’a hem eğitim camiasına yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti.
Öğretmenler adına bir konuşma yapan Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Müdürü Bayram Arslanoğlu ise Altındağ Belediyesi’nin yapısal alandaki çalışmalarının yanı sıra kadınların ve gençlerin eğitimi için yaptığı yatırımların da takdiri hak ettiğini söyledi. Bu çabanın karşılığının mutlaka olumlu olarak toplumu etkileyeceğini belirten Arslanoğlu, Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’den okullara desteğin artarak devam etmesini istedi. İlçede öğretmenevinin de eksikliğinin hissedildiğini belirten Arslanoğlu, bu konudaki talebi de dile getirdi.