Amsterdam’da Meram Restorant’ın 5. Şubesi Görkemli Törenle Açıldı

Başarılı Türk işadamı Erdoğan Yüce, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Meram Restorant`ın 5.

Amsterdam’da Meram Restorant’ın 5. Şubesi Görkemli Törenle Açıldı
şubesini açtı.

Amsterdam’ın Batı kesiminde Meram Restaurant’ın yeni şubesinin açılış törenine başta AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Aslin Savran, Amsterdam Nieuw West Belediye Başkanı Ahmed Baddoud, PvdA (İşçi Partisi) Milletvekili Nebahat Albayrak, Oyuncu Bekir Aksoy, Meram Restorant Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Yüce, HOGİAF İkinci Başkanı Vecih Er, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Veyis Güngör, HOTİAD Yönetiminden Ertan Torunoğuları, Avicenna Müdürü Kasım Akdemir, Komfortours Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik, işadamları, siyasiler, sivil toplum temsilcileri, Hollandalı ve Türk davetliler ile Meram Restorant çalışanları katıldı.

Açılış programında konuşan Meram Restorant Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Yüce, 15 yıl önce Amsterdam Oost semtinde ortağıyla ilk şubelerini açtıklarını belirterek, bugün itibariyle şube sayısını beşe çıkardıklarını söyledi. Yüce “Açılışımıza gerçekten çok yoğun bir katılım oldu. Türk mutfağı ve kültürünü tanıtma adına umarız bu tür çalışmalarımız devam ediyor. Şubenin içindeki yetkili arkadaşlarımız aynı zamanda ortaklarımız. Bu vesile ile Osmanlı Ahilik sitemini örnek alarak bu tarihi yaşatıyoruz. Meram restoranlar zinciri olarak daha güzel bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Bugün 5. şubemizi açtık. 6. şubemizin inşaatı Amsterdam’ın doğu semtinde devam ediyor. 7. şubemizde Den Haag’ta açmayı planlıyoruz. Meram Restoran, alkolsüz konseptte artık bir marka oldu. Bugün itibariyle 100’ün üzerinde personel ve çok sayıda stajyer ile daha iyi hizmet verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca Berlin, Paris ve Brüksel’den de Meram şubesi açmak adına teklifler aldık.” açıklamasında bulundu.


“TÜRKİYE NE KADAR GÜÇLÜ OLUR İSE SİZLERDE KENDİNİZİ O KADAR GÜÇLÜ HİSSEDECEKSİNİZ”

Açılışta bir konuşma yapan Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise Türk insanının başarısının dünyanın yer yerinde duyduklarını ifade etti. Üstün, “Hollanda’ya ilk gelişim. Burada insanı gururlandırıcı bir ortamla karşılaştım. Milletimizin başarılarını dünyanın birçok yerinde biliyoruz. İnsanlarımızın ekonomiye kabiliyetini çok yakından biliyoruz. Ama buradaki insanlarımızın ümidini görmek, ülkelerine olan güveni görmek, demek ki, sorumluluğumuz daha fazla artıyor. Daha fazla çalışmak zorundayız. Çünkü Türkiye ne kadar güçlü olur ise sizler de kendinizi o kadar güçlü hissedeceksiniz. Bunu biliyoruz. Kendinize olan güveniniz daha da artacak. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz.”

SIKINTILARIMIZI HEP BERABER AŞACAĞIZ

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün şöyle devam etti: “Zaman kaybetme lüksümüz yoktur. Bunu gördük. Çünkü bir devlet vatandaşına sahip çıktığı kadar arkasında olduğu kadar kıymetli bir devlettir. Bizim her vatandaşımız, her insanımız, bu manada kıymetlidir. Dolayısıyla ben Meram restoranın çok daha ilerilere gideceğine inanıyorum. Çünkü Türkiye ekonomisi büyüyor ve güçlü bir Türkiye var. Düne kadar Avrupa Birliği bizi tek eleştirdikleri ekonomik Mastricht kriterleri idi. Bugün Avrupa’da Mastricht kriterlerine uymayan 16 tane ülke var. Dolayıyla biz gelişmemizi sürdüreceğiz. İnsanlarımız Avrupa’da gelişmelerini sürdürüp başarılarını artıracak. Biz sürekli onların yanlarında olacağız. Her aşamasında her kademesinde her sıkıntılarında da yanlarında olacağız. Biz birbirimizi seviyoruz. Biz insanlarımızı seviyoruz. İnsanlarımızda burada birbirlerini seviyor. Sıkıntılarımızı hep beraber aşacağız. Dünyada sözü dinlenen bir ülke olacağız inşallah.”

MERAM’IN 5. ŞUBE AÇILIŞI ÖZEL BİR GÜNDÜ

PvdA Milletvekili Nebahat Albayrak ise törende yaptığı konuşmada, “Aslında söylenecek çok şey var. Yıllardır Hollanda’da bu gibi yerlerin eksikliğini bizatihi kendim de yaşadım. Önemli olan Hollanda’da özellikle yeni kuşak gençlerin yüksek düzeyde Türk kültürünü Hollanda’ya tanıtmalarıdır. Çok güzel örnekler var. Bunlardan bir tanesi de Meram Lokantası. Bugün beşinci şubesini açtı. Hollanda’nın her semtinde açılmasını arzu ediyoruz. Meram ailelere hitap eden çok güzel bir mekân. Toplumun her kesiminden insanın gittiği yer. Herkes bir arada. Bugün gerçekten Meram’ın 5. şube açılışı ve özel bir gündür.” sözlerine yer verdi.

Amsterdam Nieuw West Belediye Başkanı Ahmed Baddoud ise şöyle konuştu: “Şehrimizde böyle kaliteli mekânların olması burasını daha da yaşanılır, refah bir yer yapacaktır. Türk işadamlarının yatırımları Amsterdam’a ayrı bir destek ve renk veriyor. Meram Restorant kalitesi ile doğru bir yolda ilerleyerek çalışmasını başarılı ile yürütüyor.”

“HOLLANDA’DA EKONOMİYE ÇOK BÜYÜK KATKIDA BULUNUYORSUNUZ”

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, yaptığı konuşmada, “Açılışı yapılan bu mekânın öncelikle sahiplerini, böyle temiz ve güzel bir mekânı Hollanda Türk toplumuna kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu gibi yerler çoğaldıkça hem Hollanda’da iş açısından güzel gelişmeler olacak, hem de iki ülke arasındaki ilişkiler daha güçlenecek. Hollanda’da Türk girişimci sayısının artması hakikaten çok önemli. Hollanda’da ekonomiye çok büyük katkıda bulunuyorsunuz. Kişileri istihdam ederek, aynı zamanda gıda sektörünün gelişmesine de katkı sağlıyorsunuz, bu da çok önemli. Türk mutfağının tanıtımına da katkı sağlıyorsunuz, bundan son derece mutluyuz.” dedi.

Oyuncu Bekir Aksoy şu sözleri söyledi: “Böyle güzel bir mekânın açılışında olmaktan son derece mutluyum. Öyle inanıyorum ki Meram, istihdama katkı sağlayarak, Hollanda’da genç yeteneklerin de yetişmesine katkıda bulunacak. Amsterdam’da açılan estoranı çok güzel bir dizaynla, toplumun yararına sunan Erdoğan Yüce ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Meram Restorant’ın 5. şubesi kurdele kesimi ile açıldı. Zeybek folklorundan örneklerinin sunulduğu Meram West’in açılışında, konuklara Türk yemekleri ve Türk çayı ikram edildi.