Karaman Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Bulgaristan’a Gidiyor

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Projesi kabul edilen Mehmet Akif Ersoy Lisesi idareci ve öğretmenlerinden oluşan proje ekibi Bulgaristan’a gidiyor.

Karaman Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Bulgaristan’a Gidiyor

Mehmet Akif Ersoy Lisesi proje ekibi, Bulgaristan proje toplantısı öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AksoyY’u makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler. Şube Müdürü M.Akif Duman ve Proje Koordinasyon Ekibi’nden Selda Uzun ‘un da katıldığı ziyarette Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürü Barış Ünlü "İspanya, Polonya, Bulgaristan, Almanya ve Macaristan’dan okullarla ortaklaşa yürüttüğümüz “Doğu Avrupa’da 1989 Devrimleri ve Avrupa Entegrasyonu” adlı projemiz kapsamında okulumuz proje ekibinden iki öğretmen ve altı öğrencimiz 27 Kasım- 05 Aralık 2011 tarihleri arasında Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan proje toplantısına katılacaklardır. Proje faaliyetleri kapsamında öğrencilerimize Avrupa vatandaşlılığı ve demokrasi bilinci kazandırmayı, Avrupa’da demokrasinin, özgürlüğün ve barışın kendiliğinden oluşmadığı bazı zor dönemeçlerin bir ürünü olduğunun farkına varılmasını sağlamayı hedeflemekteyiz." dedi.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi proje ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy yaptığı açıklamada Avrupa’nın demokrasi ile daha erken dönemlerde tanıştığını ve toplum olarak demokratik değerleri özümsediğni belirterek, "Projeniz kapsamında Avrupa ülkelerinde demokrasinin gelişim sürecini inceleyerek , öğrencilerimizin demokrasi ve özgürlüğün değerini kavramalarına, farklı insanların görüş ve düşüncelerine saygı duyulması gerekliliğini anlamalarına katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Bu güzel çalışmayı ortaya koyan Mehmet Akif Ersoy Lisesi idareci ve öğretmenlerine, Müdürlüğümüzün Projeler Koordinasyon Ekibine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." dedi.