``kadınları Önlenebilir Şiddetten Koruyamıyoruz``

Eski Ankara 8.

``kadınları Önlenebilir Şiddetten Koruyamıyoruz``
Aile Mahkemesi Hakimi Eray Karınca, dünyadaki modern uygulamalarla kadınların önlenebilir şiddetten korunduğunu belirterek, "Biz kadınları önlenebilir şiddetten koruyamıyoruz" dedi.

Nilüfer Kent Konseyi, `Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü` etkinlikleri çerçevesinde, aile içi şiddet ve kadın haklarına olan duyarlılığı ile tanınan eski Ankara 8. Aile Mahkemesi Hakimi Eray Karınca`nın konuşmacı olarak katıldığı bir söyleşi düzenledi. Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi`nde gerçekleştirilen söyleşide, kadına karşı şiddet davalarında örnek kararların altına imza atan Eray Karınca, 4320 sayılı Kadına Yönelik Her Türlü Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi, Şiddetle Mücadeleye Dair KanunTasarısı`nın olumlu ve olumsuz yanlarını değerlendirdi. Türkiye`de kadına karşı şiddete olan duyarlığının gelişmesi için başlatılan çalışmaların çok geciktiğini ifade eden Karınca, söz konusu yasa tasarısının savcı, mahkeme ve polisin üzerine yoğun miktarda yük bindirdiğini söyledi. "HER KADININ BAŞINA POLİS DİKEMEYİZ" Şiddete maruz kalma ihtimali bulunan her kadının başına bir polis dikmenin mümkün olmadığını ifade eden Karınca, "Tasarıya baktığımızda olay sadece bir asayiş ve güvenlik sorunu olarak görülmüştür. Bunu anlıyoruz. Sosyal sebepler göz ardı edilmiştir. Şiddetin oluşmadan önlenmesi için düzenleme ve uygulamalar getirileceği yerde, yani bataklığın kurutulması için çaba harcanacağı yerde sivrisineklerle uğraşılmıştır" dedi.

Türkiye`de kadına karşı şiddetin dünyadaki benzerlerinden ayrılan yönü üzerinde duran Karınca, "Dünyadaki modern uygulamalarda kadınların önlenebilir şiddetten korunması üzerinde duruluyor. Biz kadınları önlenebilir şiddetten koruyamıyoruz" şeklinde konuştu.

Kadına karşı şiddet ile mücadelenin medya ayağı üzerinde de duran Karınca, "Yayınlanan görüntü ve fotoğraflar vasıtası ile medya adeta kadına yönelik şiddetin pornosunu yapmaktadır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA