Depremzede Sanatçılar Yararına Fotoğraf Sergisi Açıldı

Depremden zarar gören sanatçılara destek için düzenlenen fotoğraf sergisi, İstanbul`dan sonra İzmir`de de açıldı.

Depremzede Sanatçılar Yararına Fotoğraf Sergisi Açıldı
Sergi www.izmirizmir.net, www.ercisnet.com, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi, Yake Jeans, Eganis Danışmanlık ve PhotoWorld Fotoğraf Merkezi`nin katkılarıyla düzenlendi. Ercişli sanatçılar Ali Dağer, Abdulselam Elçi, İlhami Mısırlıoğlu, Kenan Aşçıoğlu ve Nihat Çavuşoğlu`nun çektiği Van, Erciş, Çelebibağı, Muradiye, Gevaş, Adilcevaz ve Ahlat fotoğraflar, yörenin güzelliğini ve hüznünü anlatıyor.

Serginin afişinde ise depremde arşivi ve makineleri zarar gören fotoğrafçı Dağer`in bir karesi kullanıldı. Girişteki ilk eser olan ve deprem öncesindeki Erciş`i gösteren fotoğrafın altına, sergideki tek deprem fotoğrafı koyuldu.

Ziraat Mühendisleri Odası lokalindeki sergi, 30 Kasım Perşembe gününe kadar devam edecek. Daha sonra İstanbul Kadıköy`deki Tepe Nautilus AVM`de, 3-10 Aralık 2011 arasında açılacak. Ankara ve Bursa`ya da götürülmesi için temaslar sürüyor. Destekçi buldukça daha da yaygınlaştırılmak istenen sergide satılacak fotoğraflardan elde edilecek gelirle deprem bölgesinde sıkıntıya düşmüş, başta fotoğraf sanatçıları olmak üzere sanatla ilgilenen mağdurlara yardım amaçlanıyor.