Silah Kaçakçısı Cezaevi Kapısında Yakalandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen kaçak silah operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı.

Silah Kaçakçısı Cezaevi Kapısında Yakalandı
Zanlılarla birlikte ruhsatsız 5 adet tabanca ile 2 adet av tüfeği ele geçirildi. Polis, zanlılardan birini cezaevinden tahliye olur olmaz kapıda gözaltına aldı.
Bazı kişilerin ‘toplu halde silah kaçakçılığı’ yaptığı yönündeki bilgi üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Büro Amirliği ekipleri, Bursa merkez ile Gürsu ve Kestel ilçelerinde 19 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskın sonucu 19 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 5 adet ruhsatsız tabanca ile 2 adet av tüfeği ve bu silahla ait çok sayıda mermi ele geçirildi.
Zanlılardan 9’u Cumhuriyet savcısının talimatlarıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Emniyetteki ifadesi tamamlanan Mustafa G. (58), Mehmet D. (38), Ertuğrul U. (64), Cavit A. (51), Yunus K. (31), Mehmet A. (47) ve İlhan G. (39) ise “Toplu halde silah kaçakçılığı yapmak’ iddiasıyla adliyeye sevk edildi.
Bu arada jandarma tarafından yürütülen soruşturma kapsamında cezaevine konulan Mustafa G., bir gün sonra tahliye edildi. Silah kaçakçılığı operasyonunu yöneten polis, zanlıyı cezaevi kapısında gözaltına aldı.
Zanlıların, suçlamaları reddettikleri öğrenildi. Çoğunluğu esnaf olan zanlılarla birlikte ele geçirilen silahların Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden getirildiği tespit edildi.