Osmanlı-venedik Dokumaları Topkapı Sarayı’nda Görücüye Çıktı

Topkapı Sarayı Müzesi’nde "Venedik ve İstanbul: Olağanüstü İlişkiler Dokusu, Dokumada Sekizyüz Yıllık Karşılıklı Etkileşimler” sergisinde Osmanlı ile Venedik dokumasının eşsiz eserleri yer alıyor.

Has Ahırlar Bölümü`nde ziyarete sunulan sergi Osmanlı İmparatorluğu ile Venedik Cumhuriyeti arasındaki asırlık sanatsal ve kültürel alışverişi ziyaretçilere yaşatıyor.

Topkapı Sarayı Müzesi, Has Ahırlar bölümünde Osmanlı İmparatorluğu ile Venedik Cumhuriyeti arasındaki asırlık sanatsal ve kültürel alışverişi yansıtan "Venedik ve İstanbul; Olağanüstü İlişkiler Dokusu, Dokumada Sekizyüz Yıllık Karşılıklı Etkileşimler" sergisi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İtalya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Giulio Maria Terzi di Sant`Agata tarafından dün ziyarete açılmıştı.
Topkapı Sarayı Müzesi ile İtalya`nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi`nİn işbirliğiyle hazırlanan sergide, İtalyan dokumasının en eski isimlerinden olan Venedik Bevilacqua Evi`nin tarihi arşivinden çok değerli parçaların yer alıyor. Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonunda yer alan Venedik kadifelerinden dikilmiş seçkin kaftanlar, Osmanlı padişahlarının bu dokumalara olan beğenilerini yansıtıyor.

Ayrıca, Osmanlı Sarayı için özel dokunmuş Osmanlı motifleriyle bezeli İtalyan kadifesinden dikilmiş kaftan ile Osmanlı üslup ve motifleri ile değiştirerek, kendi üsluplarını oluşturdukları İtalyan kadifesinden dikilmiş şalvar da sergide yer alıyor.
"Venedik ve İstanbul: Olağanüstü İlişkiler Dokusu, Dokumada Sekizyüz Yıllık Karşılıklı Etkileşimler" sergisi 26 Kasım 2011-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Topkapı Sarayı Müzesi`nde ziyarete açık olacak.