Kck Şüphelilerinin Mahkeme Sorgusunda Avukat Krizi

Terör örgütünün üst yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 43 KCK şüphelisinin mahkeme sorgusunda avukat krizi çıktı.


Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 46 KCK şüphelisinin savcılık sorgusu tamamlandı. Şüphelilerden 43’ü tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. KCK’lıların mahkeme sorgusunda ise avukat krizi çıktı. Şüpheli avukatları, sorgulamaya katılmama kararı aldı. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden aralarında eski milletvekili Mahmut Alınak’ın da bulunduğu 41’i avukat 43 şüphelinin mahkeme sorgusu yaşanan kriz nedeniyle henüz başlamadı. İstanbul Barosu yetkilileri ile görüşen şüphelilerin avukatları, mahkemenin talep etmesi üzerine Adliyeye avukat gönderilmemesini talep ettiler.

Nöbetçi Hakimin avukat temsilcileri ile yaptığı görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerin sorguları henüz başlamadı. Nöbetçi Mahkeme, İstanbul Barosu`ndan şüpheliler için avukat talep etti.Yaklaşık 3 saattir nöbetçi Mahkemedeki sorgularına başlanmayan şüpheliler için şu sıralar İstanbul Barosu`ndan avukat bekleniyor. Müdafi avukatları Baronun avukat göndermeyeceğini iddia etti.