İzmir`deki Nif Dağı Kazıevi Açıldı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi desteğiyle inşa edilen Dağkızılca Köyü Nif Dağı Kazıevi törenle teslim edildi.

İzmir`deki Nif Dağı Kazıevi Açıldı
İki katlı binada kazı başkanı ve bakanlık temsilcisi odaları, kütüphane, çalışma odaları, laboratuvar, sekiz yatak odası ve yaklaşık 46 öğrencinin kalabileceği ranzalı odalar bulunuyor. Bina yerel değerleri ön plana çıkaracak, bunları ülkenin kültürel ve teknolojik niteliklerinin de bir göstergesi olacak ve temel ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlandı.

Anahtar teslimi ve açılış düzenlenen törene İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karkayalı, Ege Turizm Derneği Başkanı Önder Kayın, davetliler ve Dağkızılca köyü sakinlerinin katıldı. Törende konuşan Vali yardımcı Tunçsu, bunun Türkiye’de ilk ve örnek bir proje olduğunu söyledi. Daha sonra kazıevinin anahtarı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ediz`e verildi.