``alman Ergenekonu`nun Eylem Günü De Çarşamba``

Faili meçhul olaylar, canlı bombalar, terör olayları, cinayetler, intiharlar, yangınlar üzerine yaptığı analizleri bir kitap halinde çıkarmaya hazırlanan araştırmacı yazar Mustafa Yakutcan, bu defa Almanya’daki Türk kökenlilere yönelik cinayetlerin anatomisini çıkardı.

``alman Ergenekonu`nun Eylem Günü De Çarşamba``
“Ergenekon’un eylem günü çarşamba” tespiti yapan Yakutcan, Almanya’daki Türk esnafa ve polise yönelik kanlı saldırıların da çarşamba günlerine denk geldiğini söyledi.
Almanya’daki cinayetlerin Türkiye`deki Ergenekon’u akıllara getirdiğini belirten Yakutcan, "Kanlı eylemlerin, mesai saatlerinde ve özellikle çarşamba gününe denk gelmesi manidardır. Eylem sırasında veya sonrasında herhangi bir olumsuzluk durumunda mesaide olan müzahir memurlara rahat ulaşabilmek, çabuk koordinasyon sağlayabilmek ve çabuk da dezenformasyon yapabilmek için olabilir. Zaten yapılan araştırmalarda haftanın günleri arasında ‘çarşamba’ dikkatlerin en fazla dağıldığı gün olarak da öne çıkmaktadır. İllegal örgütlerin silahlı eylemleri çarşamba, perşembe günleri fazlalaşmaktadır.” dedi.
"Almanya’da Türk kökenlilerde büyük tedirginlik yaşatan kabusun 2000 yılı Eylül ayında Nürnberg’de çiçekçilik yapan Enver Şimşek’in (38) öldürülmesiyle başladığı düşünülüyordu." diyen Yakutan, o zamanda bu yana geçen 11 yıl içerisinde çarşamba günü gerçekleşen eylemlerini tarihlerini verdi. İşte örgütün eylemleri ve günleri:
13 Haziran 2001: Nürnberg’te terzi Abdürrahim Özdoğru kurşunlara hedef oldu.

27 Haziran 2001: Hamburg’ta Süleyman Taşköprü manav dükkanında kurşunlanarak öldürüldü.

29 Ağustos 2001: Münih’te 38 yaşındaki manav Habil Kılıç, başından vurularak öldürüldü.

25 Şubat 2004: Rostock’ta döner dükkanında çalışan Yunus Turgut silahla öldürüldü.

9 Haziran 2004: Köln’de Türklerin yoğun yaşadığı bir mahallede bisiklete yerleştirilen içi çivi dolu bomba patlatıldı. 4’ü ağır olmak üzere 17 kişi yaralandı.
15 Haziran 2005: Münih’te Yunan kökenli anahtarcı Theodoro Bulgaridis yanlışlıkla öldürüldü.
25 Nisan 2007: Alman kadın polis memuru Michaela K.’nin kafasına kurşun sıkılarak öldürüldü.


TÜRKİYE`DE ÇARŞAMBA GÜNÜNE DENK GELEN BAZI OLAYLAR
25 Mart 2009: BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki ekibin bindiği helikopter şüpheli bir şekilde düştü.

23 Nisan 2007: YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç`e saldırı girişiminde bulunuldu.
18 Nisan 2007: Malatya`daki Zirve Yayıncılık`ta meydana gelen katliamda, Necati Aydın, Uğur Yüksel, Alman vatandaşı Tilman Ekkehard Geske öldürüldü.
17 Mayıs 2006: Danıştay`a Alparslan Arslan tarafından düzenlenen saldırıda İkinci Daire Üyesi M. Yücel Özbilgin hayatını kaybetti.
10 Mayıs 2006 Cumhuriyet gazetesinin Şişli’de bulunan merkez binasına el bombaları ile saldırı düzenlendi.
18 Aralık 2002: Ankara Üniversitesi öğretim görevlilerinden Necip Hablemitoğlu evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürüldü.
24 Ocak 2001: Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, 4 koruması ve şoförü silahlı saldırıda çapraz ateşe tutularak şehit edildi.
17 Şubat 1993: Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ile beraberindeki üç subay uçak düşmesi sonucu şehit oldu.
30 Ocak 1991: Org. Hulusi Sayın Ankara`da evinin önünde öldürüldü.

31 Ocak 1990: Prof. Dr. Muammer Aksoy çapraz ateşe tutularak öldürüldü.
26 Eylül 1990: MİT eski müsteşar yardımcısı Hiram Abas, İstanbul’da çapraz ateş sonucu öldürüldü.