Ağaçları Kurumaya Yüz Tutan Zeytinci Yağmur Duasına Çıktı

Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Yazıkent kasabasında sonbaharın ortalarına gelinmesine rağmen beklenen yağışların düşmemesi zeytin üreticilerini yağmur duasına çıkardı.

Ağaçları Kurumaya Yüz Tutan Zeytinci Yağmur Duasına Çıktı
Sonbahar mevsiminin sonlarına yaklaşılmış olmasına rağmen yurdun diğer bölgelerinde etkili olan yağışların Ege Bölgesi’nde görülmemesi, bölge çitçisini kara kara düşündürmeye başladı. Yeni sezon mahsullerini ekebilmek için yağışları bekleyen ve yaz yalarından beri yağış düşmemesi nedeniyle zeytin ağaçlarının kurumaya yüz tutmasından endişelenen çiftçiler, daha çok yaz aylarında yapılmasına alışık olunan yağmur duasına Kasım ayının son günlerine girilirken çıktı. Hasada başlayabilmek için yağışları bekleyen ve ağaçların kurumaya yüz tutmasından endişelenen Yazıkent Tarım Kredi Kooperatifi üyeleri, yemekli yağmur duası düzenledi. Etkinliğe Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Yazıkent Belediye Başkanı Adem İlkutlu, İlçe Emniyet Amiri Eşref Acar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Keskin, Yazıkent Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Burhan Dağlar, Bozdoğan Müftüsü Ömer Çoban, İl Genel Meclisi üyeleri, Yazıkent halkı ve çevre köylerden gelen vatandaşlar katıldı

Kooperatif binası önünde düzenlenen etkinliğe katılan etkinliğe katılanlara kooperatif üyelerinin katkılarıyla pişirilen keşkek ikram edildi. Daha sonra aylardır beklenen yağmurların gelmesi için el açıp dualar yapıldı.Etkinlik hakkında bilgiler veren Yazıkent Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Burhan Dağlar, “Uzun zamandır yağmur yağmıyor. Kış aylarına girmek üzereyiz ama yağmur yok. Tarlada mahsullerimiz ve zeytin ağaçlarımız kurumaya yüz tuttu. Onun İçin Allah’a dua ederek yağmur vermesini diledik” dedi.
Kaynak: İHA