Torbalı`nın Yeni Kanal Yatırımına Başlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı ilçesinde 13,5 milyon liraya mal olacak 146 kilometrelik yeni kanal yatırımının temelini 26 Kasım 2011 Cumartesi günü atıyor.

Torbalı`nın Yeni Kanal Yatırımına Başlanıyor
Törene, Başkan Aziz Kocaoğlu da katılacak. 2013 Haziran ayında tamamlanması hedeflenen yatırımla Torbalı merkez, Pancar, Yeni Bulgurca, Alpkent, Ertuğrul, Tepeköy ve Muratbey mahalleleri, sağlıklı kanal altyapısına kavuşacak.

Evsel atıkları toplayarak arıtma tesislerine iletecek hattı devreye alan Büyükşehir Belediyesi, Pancar ve Yeni Bulgurca mahallelerine de iki hat birden kuracak. Bu kapsamda 3 milyon 123 bin liralık bedelle yeni kolektör hattı ve pompa istasyonu hayata geçirilecek. 41 kilometrelik toplayıcı hat, Pancar ve Yeni Bulgurca ile atık su arıtma tesisi arasında döşenerek, saniyede 31 litre debilik atık suyu tesise iletecek. İlk olarak Yeni Bulgurca`da yapımına başlanacak hat, oradan Pancar`a gidecek ve toplanacak evsel atıklarla birlikte atık su arıtma tesisine gönderilecek. Yeni hat, 125 bin nüfuslu Torbalı ilçesinin çevre problemlerine ciddi bir çözüm olacak ve 2013 Nisan ayında tamamlanacak.