Ösym’den İdari Yargı Sınavı’na Girecek Adaylara Uyarı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2011 İdari Yargı Sınavı`na girecek adayların Sınava Giriş Belgeleri’nin yeniden oluşturulduğunu belirtti.

Adayların internet sistemi üzerinden kendilerine ait olan Sınava Giriş Belgeleri`ni temin ederek sınava gelmeleri gerektiği hatırlatıldı.

ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, 26 Kasım 2011 tarihinde yapılacak olan 2011 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yarışma Sınavı`na (2011-İdari Yargı) girecek adayları bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.
Sınavın, Adalet Bakanlığı ile ÖSYM arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde yapıldığı, bu protokol uyarınca, sınava girecek adayların başvurularının kabul edilmesi işlemlerinin Adalet Bakanlığı tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, “Adalet Bakanlığı, başvurusu kabul edilen adayların kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını, TC kimlik numaraları ile isimlendirilmiş olarak elektronik ortamda ÖSYM’ye teslim etmekte ve Bakanlık tarafından elektronik ortamda teslim edilen bu bilgiler Merkezimiz tarafından esas alınarak adayların Sınava Giriş Belgeleri hazırlanmaktadır. 2011-İdari Yargı Sınavı`nın başvuru sırasında da bu süreç izlenmiş ve adayların Sınava Giriş Belgeleri 21 Kasım 2011 tarihinde ÖSYM internet sitesi üzerinden erişime açılmıştır. Ancak Sınava Giriş Belgeleri adayların erişimine açıldıktan sonra adaylardan kendilerine ait kimlik ve fotoğraf bilgilerinin uyuşmadığı bilgisi alınmıştır. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı`na konu aktarılarak bu yanlışın düzeltilmesi talep edilmiş ve doğru bilgilerin ÖSYM’ye ulaşması sağlanmıştır.” denildi.
ÖSYM’nin, Adalet Bakanlığı`nca iletilen son bilgiler üzerinden Sınava Giriş Belgeleri`ni yeniden oluşturduğu ve adayların erişimine açıldığı ifade edilen açıklamada, “Bu nedenle adayların internet sistemi üzerinden kendilerine ait olan Sınava Giriş Belgeleri`ni temin ederek sınava gelmeleri gerekmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Bu konu ile ilgili adayların bilgilendirilmesi Adalet Bakanlığı tarafından yapıldığından, bugüne kadar ÖSYM tarafından adaya yönelik bir duyuru yapılmamıştır. Ancak bazı adaylara henüz ilgili bilgilendirmenin ulaşmadığı anlaşıldığından bu duyuru hazırlanmıştır. ÖSYM, bu sınava ilişkin adayların mağduriyetine sebep olacak bir durum oluşmaması için tüm önlemleri almıştır. Adaylar bununla ilgili bir tedirginlik duymadan sınava gelmelidir.”