Yoğun Sis ve Buzlanma Bitlis`te Kazalara Yol Açtı

Bitlis-Tatvan karayolunda yoğun sis ve buzlanma nedeniyle meydana gelen 8 trafik kazasında 26 kişi yaralandı.

Yoğun Sis ve Buzlanma Bitlis`te Kazalara Yol Açtı
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisinde yoğun sis ve buzlanma nedeniyle öğrenci servisi, otomobiller, kamyonet ve bir TIR kaza yaptı. Meydana gelen kazaların ardından bölgede ulaşımı sağlamaya çalışan trafik ekiplerine de yoldan geçen bir TIR çarptı. TIR`ın çarpması sonucu yaklaşık 3 metrelik şarampole yuvarlanan ekip arabasında bulunan trafik polisi Erol Özdemir yaralandı.

Diğer kazalarda ise; serviste bulunan Elif Kitapçıoğlu, Volkan Uçar, Ayşe Atılgan, Büşra Gülmez, Yusuf İlkay Erbil, Murat Ulutaş, Ömer Faruk Ceylan, Gökhan Çevik, Cemil Kaplan, Rabia Göktan, Kubilay Rahim Bayölek, Esengül Akbalık, Muhammed Reşat Korkmaz, Enes Kırgız, Alim Yakup Erbil, Songül Akgün adlı öğrenciler ile Medeni Karakoç, Özgür Akbay, Ferhat İnan ve Kader Başkan, Melek Mert, Yılmaz Tan, Orkun Uysal, Hasibe İnan ve Abdulkadir Comlu yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulanslarıyla Bitlis ve Tatvan Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazaların meydana gelmesiyle Bitlis-Tatvan ve Güroymak karayolları bir süre ulaşıma kapatılırken, yolda yüzlerce araç uzun kuyruklar oluşturdu.
Kaynak: İHA