HSBC, Denizbank için resmî teklif yaptı

İngiltere merkezli HSBC'nin, Fransa-Belçika ortaklığındaki Dexia'nın Türkiye birimi Denizbank'a resmî bir teklifte bulunduğu bildirildi.

Sky News'un blog sayfasında yer alan habere göre, HSBC haftalar boyunca yapılan değerlendirmelerin ardından Denizbank'a teklifini birkaç gün önce sundu. Haberde, HSBC'nin ne kadarlık bir teklifte bulunduğunun netleşmediği, ancak Denizbank'ın küçük halka açıklık oranı temel alındığında, teklifin 3 milyar sterlinden fazla olduğu kaydedildi. Reuters'a bilgi veren konuya yakın bir kaynak ise Denizbank için sadece HSBC'nin resmî teklif verdiğini ancak HSBC'nin teklifinin Dexia'nın istediği fiyatın oldukça altında olduğunu söyledi. Sky News haberinde, HSBC'nin Denizbank'ın tamamını almayabileceği bilgisi yer aldı.

Denizbank'ın önceki günkü kapanışa göre İMKB'deki piyasa değeri yaklaşık 7,95 milyar lira düzeyinde bulunuyor. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Denizbank hisseleri dün HSBC haberinin etkisiyle yüzde 22,52 oranında prim yaptı. Önceki gün 11,10 lira olan hissenin kapanış fiyatı, dün yüzde 22,52 oranında artış 13,60 liraya yükselerek çift seans tavan yaptı. Denizbank'ın yaklaşık binde ikilik çok küçük bir kısmı halka açık durumda. Denizbank, Dexia'nın Denizbank'taki hisseleri ile ilgili stratejik opsiyonların değerlendirilmesine yönelik olarak başlatılan çalışmalar için Bank of America Merrill Lynch ve White & Case firmalarına yetki verdiğini duyurmuştu.