Ünal: Kadına Şiddetin Önüne Geçilmede Toplumsal Güçbirliği Yapmalıyız

AK Parti Manavgat Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Senirli Ünal, ilçede kadına yönelik muhtemel şiddet olaylarını yakın takibe aldıklarını söyledi.

Ünal: Kadına Şiddetin Önüne Geçilmede Toplumsal Güçbirliği Yapmalıyız

Başkan Gülsüm Senirli Ünal, açıklamasında, 12 Eylül anayasa değişikliği referandumu sonrası kadına yönelik pozitif ayrımcılıkla bir çok alanda haklarının genişlediğini belirtti. Ünal, kadına yönelik her türlü şiddeti lanetlediklerini söyledi.
Toplumu ayakta tutan yapı taşını kadınların oluşturduğunu belirten Ünal, kadına yönelik şiddet olaylarına karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Milletvekili Gökçen Enç`in çok duyarlı olduğunu kaydetti.
Kadına karşı şiddetin önüne geçmede, toplumsal güçbirliğinin şart olduğunu belirten Ünal, kocasından ve yakın çevresinden şiddet gören kadınların koruma altına alınması için yerel yönetimlerin `Kadın Sığınma Evi` yapımına öncelik vermesi gerektiğini söyledi.
Ünal, "Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için toplumsal güçbirliği yapmak zorundayız. Kadına el kaldıranları lanetliyoruz." diye konuştu.