Evliya Çelebi’nin Dünyası Konulu Harita Sergisi Açıldı

Evliya Çelebi`nin doğumunun 400.

Evliya Çelebi’nin Dünyası Konulu Harita Sergisi Açıldı
yılı münasebetiyle `Evliya Çelebi`nin Dünyası` konulu sergi Sabancı Kültür Merkezi’ndeki Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleriyle Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Kuruluşu (UNESCO) tarafından 2011`in “Evliya Çelebi`nin 400. Doğum Yıl dönümü`` olarak ilan edilmesi dolayısı ile hazırlanan sergide 50x70 cm boyutlarında orijinal baskılı 27 harita yer alıyor.

Adana Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdikleri etkinliğin açılışını yapan Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Anadolu’yu yüceleştiren, bir ayağı Bosna’da bir tarafı Azerbaycan’dan daha ötelere giden büyük bir coğrafyada yaşayan büyük bir zatın eserlerinden oluşan serginin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan ve diğer ilgililerin hazır bulunduğu programda Deniz, “Mimar Sinan, Hacı Bektaş–ı Veli, Hacı Bayram Veli, Mevlana ne kadar büyük ise Evliya Çelebi de o kadar önemli bir kişidir. Onu 400’üncü doğum yılında saygıyla anıyoruz. Evliya Çelebi’nin varlığımıza, kimliğimize çok büyük katkıları vardır.” dedi.
Sergiye vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.