Chp’li Bayanlardan Kadına Şiddete Pretosto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği etkinlikte partili bayanlar Aydın’ın CHP’li bayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu önderliğinde kadına yönelik şiddeti pretosto ettiler.

İstasyon Meydanı Sulu Park önünde toplanan bir grup CHP’li bayan ellerinde taşıdıkları ‘kadına şiddete hayır’ ‘Töre cinayetlerine son’ yazılı pankartlarla kadına yönelik şiddete dikkat çekmeye çalıştılar.

Aydın’ın bayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP İl Başkanı Hulisi Şahinci’nin de destek verdiği eylemde kadınlar adına basın açıklamasını okuyan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, tüm dünyada ve Türkiye’de kadınların olumsuz yönde ayrımcılığa uğradığını, haksızlığa ve şiddete maruz kaldığını dikkat çekti. Kadınların çocukluk yıllarından başlayarak eğitim, iş ve evlilik hayatlarında daima ve giderek artan bir haksızlığa uğradıklarını dile getiren Ayşe Özdemir, “Biz CHP olarak kadınların, kadın oldukları için şiddete maruz kalmalarını kınıyoruz. Ne yazık ki, yaşadığımız 2011 yılında da kadına yönelik şiddet, çocuğa yönelik şiddetle birlikte, dünyanın en yaygın insan hakları ihlalidir. Dünyada her üç kadından biri fiziksel şiddet yaşamış durumdadır. Her 6 dakikada bir, bir kadına tecavüz edilmektedir. Ülkemizde kadına yönelik şiddet yaygın ve günlük gerçeklerimizden biri. Bin bir türlü gerekçeyle öldürülenler, fiziksel şiddete, cinsel şiddete uğrayanlar, uzun yıllar gazetelerin üçüncü sayfa haberi oldular” dedi.

Kadına yönelik aile içi şiddet, namus cinayetleri, sokakta ve iş yerinde aşağılama, yıldırma ve taciz, her türüyle ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Özdemir, “Şiddetin her türünü durmaksızın besleyen çalışmaya, eğitime ve sağlığa erişimdeki eşitsizlikler giderilmelidir. Kadına karşı şiddet, öncelikle bir zihniyet sorunudur. Cumhuriyet Halk Partisi, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için geliştirilen uluslar arası ve ulusal hukukun samimi sahibi ve takipçisi olacaktır. Bu sorun ortadan kaldırılıncaya kadar da bu tavrını kararlı bir biçimde sürdürecektir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA