Bugiad’lı Kadın Girişimciler Bebka ve Kosgeb’i Ziyaret Etti

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) bünyesinde faaliyet gösteren BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu tarafından yürütülen ‘Bursa Kadın Girişimcilerini Arıyor’ projesinin tanıtımı sürüyor.

Bugiad’lı Kadın Girişimciler Bebka ve Kosgeb’i Ziyaret Etti

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nı (BEBKA) ziyaret eden BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu, yetkililerle birlikte proje sonuçlarını değerlendirerek, proje sonuç kitapçığını takdim etti.

BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Dilek Ataygeldi ve BUGİAD üyesi Sevgi Demir, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Akdağ’ı ziyaretlerinde verdikleri destek için teşekkür etti. Akdağ ise 2011 yılında KOSGEB iş birliği ile gerçekleşen 171 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan kadın oranının yüzde 48 olduğunu ifade etti. Proje sonuçlarının değerlendirdiği ziyarette, kadın girişimcilerin en büyük sorununun sermaye eksikliği olduğu, sermaye fırsatı sağlandığında kadın girişimci sayısında önemli bir artış sağlandığı kaydedildi. Anket kapsamında kadın girişimcilere sorulan ‘Hangi devlet yardımlarından haberiniz var’ sorusuna verilen cevaplar arasında yüzde 66,5 ile ‘KOSGEB desteklerinden haberim var’ sonucunun ortaya çıktığı da ifade edildi.

BEBKA’ya gerçekleştirilen ziyarette proje sonuçları değerlendirildi. BUGİAD Üyesi Deniz Köse ve Proje Koordinatörü Canan Arıkan, BEBKA’nın desteklerinin özellikle KOBİ’ler ve yeni girişimciler üzerindeki etkileriyle ilgili düşüncelerini paylaştı. BEBKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cülfik de projeyle birlikte yeni girişimci kazanımlarının önemli olduğunu ve var olan girişimcilerin desteklenmesinin gerekliliğine işaret etti.

Kadın girişimcilere ve genç girişimcilere yönelik proje çağrılarının açılması yönünde önerilerde bulunan komisyon yetkilileri, BUGİAD olarak kadın girişimci sayısının artması ve var olan girişimcilerin desteklenmesi noktasında tüm çalışmalarda iş birliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdiler.