Kepez Belediyesi Şeb-i Aruz Etkinliği Düzenliyor

Antalya Kepez Belediyesi, Hz.

Kepez Belediyesi Şeb-i Aruz Etkinliği Düzenliyor
Mevlana`nın ölümünün 738. yıldönümü nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü Sema gösterisi düzenleyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 9-17 Aralık günleri arası gerçekleştirilen ‘Şeb-i Aruz’ etkinliklerini, bu yıl Konyalılar Derneği ile birlikte Kepez’de de düzenlemek istediklerini söyledi.

Hz. Mevlana’nın, ölüm günü olarak belirttiği ‘Şeb-i Aruz’, başta Konya olmak üzere bütün Türkiye’de bayram havasında kutlanıyor. İbadet biçimi olan sema gösterilerinin, günümüzde animatörler tarafından bir eğlenceye dönüştürüldüğünü, bundan da büyük üzüntü duyduklarını belirten Tütüncü, Kepez Spor Salonu’nda düzenleyecekleri programda Antalyalılara, sema gösterilerinin orijinal biçimini izletmek istediklerini söyledi.
Anadolu Selçuklularının izlerinin görüldüğü Antalya’da, bir geleneği de gün yüzüne çıkarmayı düşlediklerini dile getiren Tütüncü, 4 selamdan oluşan ve yaklaşık 1,5 saat süren sema gösterisine bütün Antalyalıları beklediklerini söyledi.

Konyalılar Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz ise Kepez Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyecek oldukları ‘Şeb-i Aruz’ programının, Antalya’da orijinal şekli ile icra edileceğini belirterek, etkinliklerin bir hafta boyunca süreceğini söyledi.