Depremzede Vatandaş, Bulduğu İçinde Bin Lira Olan Cüzdanı Polise Teslim Etti

Van`dan Malatya’ya gelen bir depremzede, yolda bulduğu para dolu cüzdanı polise teslim etti.

Depremzede Vatandaş, Bulduğu İçinde Bin Lira Olan Cüzdanı Polise Teslim Etti

Malatya’da depremzede Behçet Yayla, otobüs durağında içinde yaklaşık bin lira olan cüzdan buldu. Malatya Şeker Fabrikası misafirhanesinde kalan ve kalacak bir ev bulmak için eşi ve 3 çocuğuyla birlikte, kentteki Afet Koordinasyon Merkezi’ne giden Yayla, bulduğu cüzdanı hiç düşünmeden Beydağı Polis Merkezi’ne getirerek Şube Müdür Yardımcısı Fatih Kaygısız’a teslim etti.
Behçet Yayla, burada yaptığı açıklamada, Van’da meydana gelen iki depremin ardından evlerinin kullanılamaz hale geldiğini, Malatya Valiliği tarafından iki gün önce kente getirilerek Malatya Şeker Fabrikası misafirhanesinde yerleştirildiklerini belirtti. Kentte en azından 6 ay kalabilecek şekilde ev aradıklarını anlatan Yayla, bunun için Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’ne giderken otobüs durağında bir cüzdan bulduklarını ifade etti.

Yayla, "Cüzdanı bulduğumuzda içinde kayda değer bir miktar para vardı. Cüzdanın sahibi belki bizden daha mağdur olabilir. Daha sonra cüzdanı getirdik tutanak karşısında polis merkezine teslim ettik." dedi.

Aslıhan Yayla deprem sonrası mağdur olduklarını ve Malatya`ya geldiklerini belirterek yetkililerden çocukların bir an önce eğitime başlaması için yardım etmelerini istedi. İçinde para bulunan cüzdanın sahibinin belli olmadığı belirtilirken, polisler bu örnek davranışından dolayı depremzede aileye teşekkür etti.
Beydağı Polis Merkezi Müdür Yardımcısı Fatih Kaygısız da, Behçet Yayla’nın bulduğu cüzdanı tutanakla teslim aldıklarını ifade etti.