``yurt Ücretini Yatırdınız Mı?`` Tabelasına Son

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yurt girişlerinde öğrencilerin ücretlerini ödemeleri için "Yurt ücretini yatırdınız mı?" yazılı uyarı tabelasının kaldırılacağını söyledi.

``yurt Ücretini Yatırdınız Mı?`` Tabelasına Son
Bakanlığına ait tesislerde incelemelerde bulunmak üzere Adana`ya gelen Bakan Kılıç, Sabancı kız yurdunu ziyareti sonrası, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıç, bir basın mensubunun yurt girişlerinde üzerine "Yurt ücretini yatırdınız mı?" yazılı tabelanın ne kadar doğru olup olmadığını sorması üzerine, "Biraz gereksiz buldum. Öğrencilerin hepsi üniversite öğrencisi ve hepsi sorumluluk sahibi. Burayı bir yurt gibi değil de kredi yurtları kurumunu evleri gibi görmeleri lazım. Sayın Başbakanımızıntalimatlarıyla zaten, kahvaltı öğle ve akşam yemeği devam ediyor. Burs ve kredi noktasında 1 milyon 28 bin öğrencimize Türkiye genelinde burs ve kredi veriyoruz. Dolayısıyla buralar gençlerimiz için yurt değil, yurt demek haksızlık olur, adeta onların birer evi gibi. Evinizin girişinde ücretinizi yatırdınız mı diye, tabela olmayacağına göre o tabelayı müdüre hanımdan rica ettik o tabelayı oradan hemen kaldıracaklar, öğrencilerimizin sorumluluk duygusuna itimat etmemiz lazım. Olmadığı taktirde mailadreslerime uyarı gönderilebilir. Zaten bu yurdun kapısından her gün giriş çıkış yapıyorlar kendilerine bu konu rahatlıkla rica edilebilir" diye yanıt verdi. Yurtlarda asılı olan bu tabelayla ilgili olarak üniversite öğrencileri de durumdan çok rahatsız olduklarını belirterek, "Bu tabela yetmiyor gibi anonslarla parasını veremeyenler çağrılıyor. Bu çok utanç verici bir şey. Bu uygulamanın hemen kalkması gerekiyor. Zaten parası olan hemen veriyor. Ancak bazı arkadaşlarımızın maddi durumu iyi olmayabiliyor" diye konuştu

Bir başka basın mensubunun ise, "Yurtlarda zil çalınıp herkesin sıraya geçerek müdürleri selamladığı" yönündeki iddialara ise Bakan Kılıç şu cevabı verdi: "Yurtlarda böyle bir şey yok. Bu uygulama kredi ve yurtlar kurumu genel müdürlüğünde 12 Eylül döneminde genel müdürlüğe atanan albayın başlattığı iddia edilen bir uygulamadır. Yani albay genel müdür 12 Eylül 1980 şartlarında kredi ve yurtlar kurum genel müdürlüğü binasına gireceği zaman zile basıldığı dolayısıyla bütün personelin komutanı karşılamak için sıraya girdiği, komutan genel müdür binadan ayrılacağı zamanda yine zile basıldığı bütün personelin komutan genel müdürü uğurlamak üzere bina içindesıraya girdiği ile ilgi bir bilgi var. Eğer böyle bir uygulama varsa, Türkiye`de anti demokratik dönemlerden kalma tüm kırıntı uygulamalar sona erdirildiği gibi bu da ivedilikle sona erdirilir."
Kaynak: İHA