İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş: Oy İçin Yalan Konuşmam

Samsun’un İlkadımBelediye Başkan Necattin Demirtaş, sonu ölüm dahi olsa oy almak için asla yalan konuşmadığını ve menfaate yönelik oy toplamanın mizacına ters olduğunu söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş: Oy İçin Yalan Konuşmam

Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF)’nun dernek binasında düzenlediği programda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş bir dönem daha seçime aday olacağını açıkladı. Demirtaş, “İlçe halkı beni başkanlığa uygun gördü. Onların bana güvenini boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışıyorum. Menfaat için ne yalan konuşurum, ne de oy toplarım. Sonu ölüm dahi olsa yalan söyleyerek, yapamayacağım işleri yaparım diyerek milleti aldatmam. Beni tanıyanlar nasıl bir karakterde olduğumu iyi bilirler. Allah ömür verirse bir dönem daha siyaset sahnesinde başkanlığa adayım." dedi.

Finansman konusunda belediyenin rahatladığını söyleyen Başkan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Belediyeyi aldığımızda ortada vahim bir tablo vardı. Önce hizmet alımı yaparak temizlikte özelleştirmeyi kaldırdık. İşçilere ödenmeyen borçları ödedik. Belediyenin güvenlik sistemini de değiştirdik. Amacımız İlkadım Belediyesi’ni kurumsallaştırmak. Bunun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.”
Belediyeyi devraldıklarında İlkadım ilçesinde neredeyse ruhsatlı hiçbir yer olmadığını ifade eden Demirtaş, "İlkadım’da ruhsatsız bulunan birçok yeri tespit ettik. Bazı il başkanlıkları dahil çoğu yerin ruhsatsız olduğunu gördük. Buralara yaptığımız işlemlerle emlak kazanımında 10 kat artış sağladık." şeklinde konuştu.

KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz ise KADEF’in 34 derneğin toplamından oluştuğunu belirterek, derneğe tüm Kavaklıların ilgi göstermesini istedi.