Esed: Suriye`ye Yönelik Askeri Müdahale Bölgede Deprem Etkisi Yapar

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, yönetimine yönelik uluslararası baskı artarken, askeri bir operasyon konusunda uluslararası kamuoyuna yönelik tehdidini yineledi.

Esed, "Suriye`ye yönelik askeri müdahale tüm bölgeyi etkileyecek bir deprem etkisi yapar. Bundan tüm ülkeler etkilenir. " dedi.

Beşşar Esed, İngiliz Sunday Times gazetesinde yayınlanan mülakatında uluslararası kamuoyunu Suriye`ye yönelik askeri operasyondan kaçınmasını istedi. Esed daha önce yaptığı açıklamayı tekrarlayarak, "Suriye`ye karşı herhangi bir askeri operasyon Ortadoğu`da deprem etkisi yapar. Eğer mantıklı, akıllı ve gerçekçi iseler askeri operasyondan kaçınırlar. Çünkü sonuçları çok vahim olacak. Askeri operasyon tüm Ortadoğu`daki istikrarı sarsacak bundan tüm ülkeler etkilenecek" tehdidinde bulundu.

Suriye`ye yönelik baskıların artacağını ifade eden Esed,"Mücadelede devam edecek, Suriye üzerindeki baskılar artacak, ancak Suriye bu baskılara boyun eğmeyecek" diye konuştu. Çüzüm konusunda ise Esed, "Çüzümün bir tek yolu var. O da silahlı grupları aramak ve bu silahlı grupları komşu ülkelerinden silah geçişine engel olmaktır. Bozgunculuğu engellemek ve kanunları uygulamaktır." ifadelerini kullandı.

Suriye`deki kriz 8 aylık süreyi geride bırakırken, ülkede akan kanın bir türlü durmaması ve Esed yönetiminin verdiği sözleri tutmaması uluslararası baskıları artırdı. AB ve ABD`nin aldığı çeşitli yaptırım kararlarının ardından son olarak Arap Birliği Suriye`nin üyeliğini askıya aldı.
Birlik, Esed yönetimine son olarak ülkede şiddetin sona ermesi için üç gün süre vermişti. Esed`in yaptığı açıklama Arap Birliği`nin verdiği üç günlük sürenin bitmesine denk gelmesi dikkat çekiyor.