Diyarbakır-karaman Gönül Köprüsü Güçlendi

Karaman`da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, Kurban Bayramı`nda Diyarbakır’da yüzlerce aileye et dağıtmasından sonra kurulan gönül köprüsü dün akşam düzenlenen ‘kardeşlik zamanı’ programı ile daha da güçlendi.

Diyarbakır-karaman Gönül Köprüsü Güçlendi

Karaman Demosan Oteli Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Öztunç, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsamettin Bayram, AK Parti İl Başkanı Süleyman Atik ile sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dabanoğlu, Diyarbakır Dicle Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Basri Konuşkan ve Diyarbakır Dicle Koleji Mezunlar Derneği Genel Sekreteri Ali Bilen’in de iştirak ettiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK
Programın açılış konuşmasını yapan Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dabanoğlu, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Diyarbakır’a giderek kurbanlarını bölgede kesip dağıtan tüm Karamanlılara teşekkür etti. Diyarbakır’ın peygamberler diyarı olduğunu belirten Dabanoğlu Türk-Kürt kardeşliğini hiç kimsenin bozamayacağını söyledi. Karamanlı kardeşlerinin yaptığı maddi ve manevi fedakârlığın kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden Dabanoğlu, davet edildikleri programa koşa koşa gelip bizzat teşekkür etmek istediklerini belirtti.

ÖNDEN GİDEN ATLILARA TEŞEKKÜRLER
Diyarbakır’daki yardım programına katılanlara teşekkür belgesinin verildiği gecede konuşma yapan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, bu tür organizasyonlarla Türkiye’nin dört bir yanında var olan kardeşlik duygusunun pekiştiğini söyledi. Akgün, ülkede ne zaman huzur ortamı oluşsa terör olaylarının yaşandığını, buna engel olan çalışmaların önden giden atlıların eseri olduğunu dile getirdi.
Diyarbakır’daki yardım faaliyetleri ile Karaman’dan Kenya’ya giden grubun çalışmalarının sinevizyonda gösterildiği gecede bu etkinliklere katılan Ermenek Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ali Karaçayır ile Diş Hekimi Ahmet Yurtbaş duygularını anlattı. Yaşadıkları en güzel Kurban Bayramı’nın bu yılki bayram olduğunu dile getiren Karaçayır ve Yurtbaş "Sözün bittiği güzel bir süreçti. Ailelerimizle ve arkadaşlarımızla tekrar gitmeyi düşünüyoruz." dedi.

VALİ KAHRAMAN: ŞİMDİ KARDEŞLİK ZAMANI DİYENLERE TEŞEKKÜRLER
Gecenin kapanış konuşmasını yapan Karaman Valisi Süleyman Kahraman, ‘şimdi kardeşlik zamanı’ diyenlerin ülkede önemli bir güzelliğe vesile olduğuna dikkatleri çekti. Kahraman, Yunus Emre’nin ‘Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim’ sözlerinin bu programlarla hayat bulduğunu söyledi. Vali Kahraman, hayatın anlamının yapılan iyiliklerle, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanında yardıma muhtaçlara dostça kardeşçe uzatılan ellerle ortaya çıktığını belirtti. Diyarbakır’dan gelen misafirlerle yardım faaliyetlerinde bulunan Karamanlıların buluştuğu bu programın kendisini memnun ettiğini belirten Vali Kahraman, emeği geçen herkese teşekkür etti. Son dönemlerdeki güzel gelişmeleri ‘Karaman kabuğunu kırıyor’ şeklinde değerlendiren Kahraman, birlik ve beraberliğin güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.