Cumhurbaşkanı Gül, Londra`ya Sisli Havada İndi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, İngiliz Kraliçesi II.

Elizabeth’in davetlisi olarak resmi ziyarette bulunmak için Londra’ya geldi.


Cumhurbaşkanı Gül ve eşini Londra Havalimanı`nda, Kraliçe II. Elizabeth’in temsilcisi Lord Hood, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve diğer ilgililer karşıladı.


Gül’ü taşıyan uçak, Ankara’dan zamanında kalkmasına rağmen yoğun sis nedeniyle Londra Heathrow Havalimanı’na 1 saat gecikmeli geldi.


Cumhurbaşkanı Gül’e Londra ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, milletvekilleri, akademisyenler ve gazetecilerden oluşan heyet eşlik etti.


Gül çifti, İngiltere Kraliçesi’nin davetlisi olarak resmi ziyaretlerine salı günü başlayacak ve Buckingham Sarayı`nda misafir edilecek.


Resmi geçit töreniyle, Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip tarafından karşılanacak olan Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe`nin onurlarına vereceği öğle ve akşam yemeklerinde hazır bulunacak.


İngiltere Başbakanı David Cameron, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Dışişleri Bakanı William Hague ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ile de görüşmesi beklenen Abdullah Gül’ün, İngiliz Endüstrisi Konfederasyonu (CBI) isimli organizasyonun yıllık konferansında, İngiltere Dışişleri Bakanlığı`na bağlı Wilton Park`ta ve İngiliz Parlamentosu`nda konuşmalar yapacak.


Cumhurbaşkanı Gül ziyaretinin son gününde ise 2012 Olimpiyat oyunlarının yapılacağı Londra`daki Olimpik Parkı ve Portsmouth`taki Türk şehitliğini ziyaret edecek.