Anafen Dershaneleri, Kars`ta Kitap Okuma Kampanyası Başlattı

Anafen Dershaneleri Kitap Kulübü`nün Türkiye genelinde başlattığı `Oku Beni Bırak Beni` kitap okuma etkinliği, Kars`ta da başladı.

Anafen Dershaneleri, Kars`ta Kitap Okuma Kampanyası Başlattı

Kars Anafen Dershanesi Müdürü Savaş Öztürk, öğrencilerine düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için, ‘Herkes okuyor ya siz ?’ sorusunu sorduklarını devamında ise alım gücünü de düşünerek, 10 liraya 100 kitap okumak ister misiniz?’ diye sorarak öğrencilerinin kendilerini geliştirmelerine ‘Oku Beni Bırak Beni’ etkinliği ile destek olduklarını vurguladı.

Öztürk, Türkiye genelinde kitap okuma oranının çok düşük seviyelerde olduğunu bu seviyenin gelişmiş ülkelerde çok üst seviyelerde olduğunu belirterek, Kars`ta da okuma alışkanlığının çok düşük olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Ülkemizde kitap ve gazete okurlarının sayısının az olması nedeniyle insanlarımızın bilgi ve kültür seviyesi istenen ve arzulanan düzeyde değildir. Bizlerde geleceğimiz olan öğrencilerimizin hem bilgilerini artırmak, hem de kültür seviyelerini yükseltmek ve bu bağlamda kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş olmalarını sağlamak için dershanemiz kitap kulübü tarafından düzenlenen ve 10 TL karşılığında alınan kitapları üye kartlarla öğrencilerimiz arasında dönüşümlü olarak okutmak tayız. İşin güzel ve sevindirici tarafı ise öğrencilerimizin aldıkları kitapları okumalarında ödev almış gibi bir sorumluluk üstlenmeleridir. Unutulmamalı ki? Bazı alışkanlıklar küçük yaşlarda kazandırılmalıdır."
Müdür Yardımcısı İsmail Alkan ise kitap okuyan öğrencilerin, yapılan denemelerde soruları daha kısa sürede yorumladığını ve çözdüğünü de değinerek, velilerinde çocuklarının kitap okumalarına destek olmalarını her ailenin 24 saat içerisinde belli bir zaman aralığında kitap okuma saati oluşturmalarının önerdi.