Vali Bektaş: Kastamonu Kanyonları Turizme Açılacak

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde bulunan Horma Kanyonu`nun turizme açılması için çalışma başlatıldı.

Vali Bektaş: Kastamonu Kanyonları Turizme Açılacak
Horma, Çatak Kanyonu ve Çatak Şelaleleri, Vali Erdoğan Bektaş’ın katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda söz alan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Azdavay Çatak Kanyonu turizme açıldığında Kastamonu’nun gerçek bir turizm markası olacağını söyledi. Başkan Civelek, “Azdavay Çatak Kanyonu 7 kilometre uzunluğunda 900 metre derinliği olan bir kanyon. Bu kanyonun içersinde 3 tane 400 metre üzerinde büyük gölet var. 5 tane şelale var. Bu 7 kilometre içersinde Çatak Şelalesi 24 metre yüksekliğinde Karadeniz bölgesinin en önemli en güzel en muhteşem şalelerinden bir tanesi. Ben şunu ifade etmek istiyorum: Azdavay Çatak Kanyonu turizme açıldığında Kastamonu’nun gerçekten bir turizm markası olacak. Çatak Kanyonu`nun 3 kilometrelik kısmında bir yürüyüş platformu yaparak bu dört gölet ve 5 şelalenin gezilip görülmesini sağlayabiliriz.” dedi.

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek de Çatak Kanyonu ve Çatak Şelalesi ile ilgili projeler hakkında bilgi verdi.
Vali Erdoğan Bektaş ise Azdavay`da bulunan kanyonlara ilişkin şunları söyledi: "Biz ilk planda Horma Kanyonu`nu turizme açmak için çalışıyoruz. Hazırladığımız projeyi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)`na sunduk. İnşallah KUZKA’dan destek alarak geri kalan kısmını tamamlayıp en kısa zamanda oraya başlayacağız. Biz bu kanyonlarımızı herkesin gezip görebileceği bir hale getirmek istiyoruz.”