Peker: Ben o zamanlar bıçkın bir delikanlıydım

Faili meçhullerle ilgili ifade veren Sedat Peker “O yıllarda ben 22 yaşında bıçkın bir delikanlıydım. Devletin üst kademesindeki insanların çekişmesi alt kademede insanların birbirini öldürmesine kadar vardı” dedi

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Ankara’daki faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla yaklaşık 5 saat ifade verdi. Peker, 9 sayfalık ifadesinde Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Korkut Eken, Mehmet Eymür, Hanefi Avcı, Mehmet Emin Aslan, Yavuz Ataç, “Yeşil” olarak bilinen Mahmut Yıldırım, işadamları Ahmet Hamoğlu, Halis Toprak gibi pek çok tanınmış isimden söz söz etti.
Peker, dün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden Ankara Adliyesi’ne getirildi. Peker, avukatı Yusuf Utku Tekayak’la birlikte soruşturmayı yürüten özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’e yaklaşık 4 saat süre ile şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Peker, şu ifadeleri kullandı:

“Cinayetlerin gerçekleştiği 1993-1996 arasında ben 22 yaşında bıçkın bir delikanlıydım. Bıçkınlığım ve aksiyon yaşamım dolayısıyla cezaevine girip girip çıkıyordum. Atilla Yıldırım vasıtasıyla tanıştığım Korkut Eken o dönem Emniyet Genel Müdürlüğü başdanışmanıydı ve sözü geçen bir bürokrattı. Eken, bana Yeşil’in beni takip ettiğini söyledi. Ben de onu takip etmeye başladım. Sonra emniyette işkenceye alındım. Benden sonra Yeşil’in de işkence yapılarak kaburgasının kırıldığını öğrendim. Yeşil’i aldırıp kaburgasının kırılmasını isteyen kişinin Korkut Eken olduğunu öğrenmiş bulundum. Asıl amacının Yeşil’in üstüne beni salarak onu öldürtmek istediğini öğrendim.
Peker faili meçhullerle ilgili olarak da, “Devletin üst kademesinde görevli insanların üst çekişmesi alt kademede insanların birbirlerini öldürmesine kadar vardı, bir nevi filler tepişti, çimler ezildi” değerlendirmesinde bulundu.