İtü 2013 Tasarım Kongresi`ne Uluslararası Tanıtım

İtü 2013 Tasarım Kongresi`ne Uluslararası Tanıtım

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve IDA 2013 İstanbul Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Alpay Er, kongre kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, tarihsel zenginliği, kültürel çeşitliliği, dinamik ekonomisi ve genç nüfusuyla İstanbul’un tasarım ve diğer yaratıcı endüstriler için mükemmel bir lokasyon olduğunu belirterek tasarım sektörünün tüm bileşenlerini iletişim, paylaşım ve güç birliği için 2013’de İstanbul’da buluşmaya davet etti. Kongre Operasyon Direktörü Pınar Ceyhun’un İstanbul’daki kongrenin lojistik planması hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından, Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Şebnem Timur Öğüt kongre teması olan “tasarım lehçeleri” ile ilgili kısaca bilgi verdi.


TAİPEİ ORGANİZASYONU İTÜ’YE DEVRETTİ
Konuşmalarının ardından, 2013 IDA Istanbul Kongresi’nin Fırat Mançuhan yönetmenliğinde hazırlanan “Design Dialects” isimli tanıtım filmi gösterildi. Film kongre katılımcıları ve delegeler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Filmin gösterilmesinin ardından 2011 IDA Taipei Kongresi Organizasyon Komitesi Başkanı Tony Chang, Icsid, ICOGRADA ve IFI Başkanları Dr. Mark Breitenberg, Russel Kennedy ve Shashi Caan’ın da katıldığı bir devir teslim töreniyle IDA Kongresi organizasyonu görevini Prof.Dr. Alpay Er’e devretti.
Taipei’deki kongreye paralel olarak düzenlenen Taipei World DesignExpo fuarında 2013 IDA İstanbul Kongresinin bir standı da yer aldı. Tasarım ve uygulaması DemirdenDesign tarafından gerçekleştirilen stand IDA yöneticileri ve delegeleri ile fuarı ziyaret Tayvanlılar tarafından büyük ilgi gördü. 2013 IDA İstanbul Kongresini tanıtmak amacıyla 27 Ekim 2011 tarihinde Taipei’de İTÜ tarafından düzenlenmesi planlanan kokteyl ise 23 Ekim 2011 tarihinde Van’da yaşanan deprem felaketi sebebiyle iptal edildi.
Uluslararası Endüstriyel Tasarım Dernekleri Konseyi (Icsid) Genel Kurulunda İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünü temsilen Prof. Dr. Alpay Er, 2011-2013 Dönemi Icsid İcra Kurulu üyeliğine seçildi. İTÜ ile imzaladıkları protokol çerçevesinde 2013 IDA Kongresi Istanbul Organizasyon Komitesinde yer alan Grafikerler Meslek Kuruluşu adına Yeşim Demir Uluslararası Grafik Tasarım Dernekleri Konseyi ( ICOGRADA) ve TMMOB İçmimarlar Odası adına Dr. Osman Demirbaş ise (Uluslararası İç Mimarlar/Tasarımcılar Federasyonu (IFI) İcra Kurulları’na seçildi.