Ab İle İlgili Kariyer Yapmak İsteyenlere Avrupa`da Burslu Eğitim İmkanı

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, kamu görevlileri, üniversite öğrencileri, akademik ve idari personele, STK ve özel sektör çalışanlarına AB üyesi ülkelerde eğitim imkanı sağlayan Jean Monnet Burs Programı`nın 2012-2013 dönemi için yeni bursiyerlerini beklediğini ifade etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış`ın, Avrupa Birliği (AB) alanında uzmanlaşmak isteyen herkesi 2012-2013 akademik yılı için Jean Monnet Burs Programına başvurmaya davet ettiği bildirildi. Jean Monnet Burs Programı ile Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış personel sayısının artırılması ve müktesebatın etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, "1989 yılından bugüne kadar yaklaşık bin 300 kişinin faydalandığı Jean Monnet Burs Programı, AB tarafından finanse ediliyor ve Avrupa Birliği Bakanlığınca yürütülüyor. Burslar için son başvuru tarihi 30 Ocak 2012." denildi.
Jean Monnet burs programıyla ilgili bir açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, programa adını veren Jean Monnet’nin, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hür girişim zemininde kalıcı barışın hüküm süreceği birleşmiş bir Avrupa idealiyle yola çıktığını; Türkiye’nin AB üyeliği hedefinin de bu değerlerin evrensel ölçekte kucaklanması açısından tarihi bir önem taşıdığını kaydetti. Dünya barışı için Avrupa Birliği fikrinin ve Türkiye’nin AB üyeliğinin çok değerli bir hazine olduğunu dile getiren Bağış, Jean Monnet programının Türkiye’nin AB üyeliğinin kaçınılmaz bir son olduğunu gösterdiğini söyledi. Bağış, bu tür programlar sayesinde karşılıklı etkileşimin ve sinerjinin de arttığına dikkat çekti.
Öte yandan, Jean Monnet bursiyerlerinin Avrupa Birliği sürecinin vazgeçilmez takım oyuncuları olduklarını aktaran Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Kamu kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları gibi farklı alanlarda çalışan ve AB alanında uzmanlaşmak isteyen herkesi Jean Monnet Burs Programı’na başvurmaya davet ediyorum.” dedi.


JEAN MONNET BURS PROGRAMI
AB alanında uzmanlar yetiştirmeyi hedefleyen Jean Monnet Burs Programı kapsamında AB ile ilgili konularda yüksek lisans veya araştırma yapmak isteyen kamu görevlilerine, üniversite öğrencilerine, akademik ve idari personele, STK ve özel sektör çalışanlarına AB üyesi ülkelerde eğitim imkanı sağlanıyor. 2012-2013 akademik yılı için 100 kişiye burs verilmesi hedefleniyor. Bursun yüzde 60’ı kamu sektörüne, yüzde 30’u üniversitelere, yüzde 10’u ise sivil toplum kuruluşları ve özel sektöre tahsis edilecek.