Muhasebecilere Türk Ticaret Kanunu Anlatıldı

Fethiye’de çalışan serbest muhasebeci ve mali müşavirler, 2012 yılı Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgilendirildi.

Muhasebecilere Türk Ticaret Kanunu Anlatıldı
Fethiye’de düzenlenen 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak, Hesap Uzmanı Yeminli Mali Müşavir Murat Tokmakkaya, Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişleri Süleyman Üçkuyu ve Akın Akbulut katıldı. Yeni ticaret kanunu ve mali kardan ticari kara geçiş üzerine sunumların yapıldığı toplantıya katılım yoğun oldu. Hesap Uzmanı Yeminli Mali Müşavir Murat Tokmakkaya sunumunda 2012 yılı Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 1535 esas, 6 geçici madde ve 7 bölümden oluştuğunu söyledi. Tokmakkaya konuşmasında, “Yasanın bazı bölümleri 2013 yılında tamamlanacak. Yeni Muhasebe Sistemi, Bağımsız Denetim, Denetçi Seçme ve Web Sayfası Oluşturma maddeleri bir yıl sonra yasada yer alacak. Ortak Borçların Tasfiyesi maddesi ise 2015 yılında geçerlilik kazanacak.” Dedi

Yasanın içeriği, yapılan değişiklikler ve yer alan kapsamlar hakkında detaylı bilgiler aktaran Murat Tokmakkaya, “Yasanın amacı tek ortaklı anonim şirketi ve limitet şirketlerdeki yönetim sistemini kolaylaştırmak, tek ortaklı şahıs şirketlerini kurumsallaştırmaktır. Sanayicilerimiz bu yasa hakkında bilgi edinebilme konusunda meslektaşlarımıza güvenmektedir” ifadelerini kullandı. Bilgilendirme toplantısının ilerleyen bölümlerinde Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişleri Süleyman Üçkuyu ve Akın Akbulut yasa hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler.
Kaynak: İHA