Din Görevlilerine Vaaz Kursu Sona Erdi

Nevşehir İl Müftülüğü’nce, Ürgüp ilçesinde vaaz verebilme kabiliyetine sahip olduğu belirlenen 11 imam hatip ve 2 müezzin kayyıma yönelik kurs sona erdi.

Din Görevlilerine Vaaz Kursu Sona Erdi
Kurs, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlatmış olduğu yeni uygulamaya istinaden, camilerde görev yapan din görevlilerinin vaaz vermeleri için gerekli bilgi ve donanımı geliştirmek üzere yapıldı.
Daha önce Nevşehir merkezde görev yapan din görevlilerine, vaaz verme yeteneği olan imam hatip ve müezzin kayyımlara seminer verilmişti. Nevşehir İl Müftülüğü`nde il vaizi olarak görev yapan Mustafa Şahin tarafından verilen seminerler, Nevşehir`in ilçeleri içinde müftülük personeli en fazla olan Ürgüp ilçesinde açıldı. Seminere; Ürgüp merkez, kasaba ve köylerinde görev yapan 11 imam hatip ve 2 müezzin kayyım katıldı.

Vaaz verme becerilerini geliştirme, vaaz verme teknikleri, vaaz hazırlama, cemaat profiline göre vaaz verme gibi konuların ele alındığı seminer üç hafta sürdü. 3 hafta boyunca her sabah saat 09.00’da başlayan seminerler, Ürgüp merkez Arpacızade Camii yanında bulunan Kur`an kursunun ikinci katında verildi ve saat 12.00’de sona erdi.
Ürgüp’te açılan bu seminere ev sahipliğini yapan İlçe Müftü Vekili İbrahim Erdoğan, gerekli teknolojik aletleri temin ederek, kursun daha verimli ve sağlıklı yürümesini sağladı. Erdoğan, ilçede açılan bu seminerin görevliler için çok iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Semineri veren Nevşehir İl Vaizi Mustafa Şahin ise yaptığı açıklamada, "İkincisini düzenlediğimiz seminer, özellikle Ürgüp ilçesi için gerçekten çok önemli. Gerek ilçenin coğrafi konumu, gerek turizm bölgesi olması hasebiyle burada açmış olduğumuz kurs daha bir önem kazanıyor. Ürgüp’te görev yapan imam-hatip ve müezzin kayyım arkadaşların görev yaptıkları camilerde daha verimli ve daha iyi vaaz edebilmeleri için bu kurs çok yararlı oldu. İnşallah bu seminere katılan din görevlisi arkadaşlarımız, buradan kendilerini daha da geliştirmiş olarak ayrılacak ve camilerinde vaaz edebilecekler. Ayrıca, Ürgüp`te yapmış olduğumuz seminer çok zevkli, farklı ve dolu dolu idi. Görevlilerin alakası fevkalade idi. Ürgüp farkı gerçekten bir kez daha ortaya çıktı." dedi.

Seminerin sonunda, katılan bütün görevlilere katılım belgesi verildi.

Ürgüp din görevlilerine vaaz teknikleri, vaaz verme becerilerini geliştirme seminerini veren Nevşehir İl Vaizi Mustafa Şahin`e, kursiyerlerin en yaşlısı olan Adem Tanrıver tarafından kursiyerler adına, içerisinde ayetlerin yazılı olduğu bir tablo hediye edildi. Daha sonra, kurs binasının önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.