Kızı için böbreğini satışa çıkardı

9 yaşında geçirdiği kaza sonrası 6 ay hastanede yoğun bakımda kalan ve doktorlar tarafından götürün temiz bir yerde ölsün denilen 17 yaşındaki Ayşe Aylin Göncü 9 yıldır yatak da yaşam mücadelesi veriyor

Bağlarbaşı Mahallesi’nde aylık olarak 100 TL kira vererek tek katlı ahşap bir evde oturan Göncü ailesi zor durumda. Baba Murat Göncü, gözü yaşlı olarak feryat ederek yatalak hasta olan kızının kurtarılması için böbreğini satışa çıkardı. 9 yaşında Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde yoldan karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Ayşen Aylin Göncü’nün yatağına bağlı olarak sürdürdüğü hayat mücadelesi yürek burkan cinsten.

Doktorların ölür dediği Ayşen 9 yıldır hayata tutunuyor

Doktorların 3-5 ay yaşar dediği kızının bitkisel hayattan çıkarak 9 yıldır yaşadığını belirten Baba Murat Göncü, “Kızım Ayşen Aylin, bir trafik kazası sonucun da yaklaşık 6 ay kadar yoğun bakımda kaldı. 2003 yılında bitkisel hayata girdi. Yoğun bakımda iki kez beyin felci geçirdi. Ankara Gazi hastanesindeki doktorlar bana biz yapacağımızı yaptık. Alın götürün temiz bir ortamda ölsün, 3–5 ay ya yaşar ya yaşamaz dediler. 9 yıldır yaşıyor. Allah’a çok şükür iki yıldır da şuuru açıldı. Doktorların ölür dediği yavrum; Atatürk’ü göster dediğimiz zaman gösteriyor. Bizim elimizi öpüyor turist Ömer selamı veriyor” dedi.

Aile büyük sıkıntı içinde

Baba Murat Göncü, 15 aydır devlet memurluğundan müsterih olduğunu belirterek “Ben 20 yıllık devlet memuruyum. 2005 yılında yavrumun kazasından sonra epilepsi hastası oldum. İlaçlarla ayaktayım. Bu ilaçları devlet vermiyor. Üç ay denilince özlük hakkım düşürüldü. Şu anda bu ilaçları kendi cebimden alıyorum. Yavrumun evde bakım ücreti olarak aldığımız 500 TL bez parası ile bu ilaçlarımı alıyorum. Devlet kızımın mamasını veriyor. 18 yaşına girince onu da kesecekler. Mamasını veriyorlar bezini vermiyorlar. Çocuğum için ne yapabilirim. 15 aydır maaş alamıyorum. 11 gün geç kaldım diye beni emekli etmediler.

Yavruma bir göz oda istiyorum

Kızım için bir göz oda almak istiyorum. Bende rahatsızım ve bir takım ihtiyaçlarım var. Eşimi de orta özlükten düşürdüler. Ben şimdi böbreğimi satmak istiyorum. Alıcısı varsa helal hoş olsun. Böbreğimi satmak istiyorum. Hatta para da istemiyorum. Yavruma bir göz oda istiyorum sadece. Alınacak bir göz oda da kızıma bakmak istiyorum ve kiradan kurtulmak istiyorum. Kira olarak 100 TL ödüyorum. Geçimim yok, iş için başvurmadığım kapı kalmadı. İş bulamadım. Beni 2005 yılında mazeretsiz olarak 11 gün işe gidemediğim için emekli etmiyorlar. Karar Danıştay da hala bekliyor” diye konuştu.

Kazayı yapanlar kayıplara karıştı

Baba Göncü, kaza ile ilgili olarak ise “2003 yılında Çankırı Ilgaz’da geçirdiği trafik kazası geçirdi. O zaman kazayı yapanlar siz şikâyetçi olmayın dediler ve bir daha görmedik kayıplara karıştılar” şeklinde konuştu.