Queen'den 40. yıla özel yarışma düzenleniyor

Ünlü İngiliz rock&roll grubu Queen, 40. yıldönümü kutlamaları kapsamında müzisyenler için bir yarışma düzenliyor.

Queen'den 40. yıla özel yarışma düzenleniyor
Grup, tüm müzisyenleri "Don't Stop Me Now" adlı hit parçaları için remiks hazırlamaya davet ediyor.

Kazanan müzisyen, Queen'in birçok ünlü albümünün kaydına ev sahipliği yapan Londra'daki Metropolis Stüdyoları'na davet edilecek.

Ayrıca şanslı müzisyenin remiksleri Queen'in sosyal medya kanalları ile queenonline.com sitesinde yayımlanacak.

Silikon Vadisi merkezli uluslararası bir şirkette pazarlama direktörü olarak görev yapan Burcu Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970 yılında kurulan ve tüm dünyada albümleri 300 milyondan fazla satan efsanevi İngiliz rock&roll grubu Queen'in 40. yıl dönümünü kutladığını söyledi.

Grubun 40. yıl kutlamaları kapsamında müzisyenler için uluslararası katılımlı bir yarışma düzenlediğini anlatan Çetin, "Grup üyeleri Brian May ve Roger Taylor, misafir jüri üyeleri Justin Shirley-Smith ve Kris Fredriksson, Queen'in ses mühendisi ve prodüktörü ile birlikte tüm müzisyenleri 'Don't Stop Me Now' adlı hit parçaları için remiks hazırlamaya davet ediyor" dedi.

Fransa'da Super Bear Stüdyolarında Ağustos ve Eylül 1978'de kaydedilen "Don't Stop Me Now"ın, grubun şarkı listelerinde dünyaca sevilen ve en çok tanınan şarkılarından biri olduğunu dile getiren Çetin, "1979'da Birleşik Krallık'taki Top 10 hitlerinden biri olan ve Freddie Mercury tarafından yazılan, grubun yedinci stüdyo albümü 'Jazz' dan alınan şarkı, 'iyi zaman geçirmek' için bir şarkıdır ve Queen'in en ünlü 'iyi hisset' parti marşıdır. Şarkının sözleri, bir ankette Birleşik Krallık'ın en favori Queen şarkı sözü olarak seçilmiştir" diye konuştu.

Kazanan müzisyenin, Queen'in 'Made In Heaven' ve 'Innuendo' gibi birçok ünlü albümünün kaydına ev sahipliği yapan, prestijli ve global olarak beğeni toplayan Londra'da Metropolis Stüdyolarına davet edileceğini belirten Çetin, kazanan sanatçı için Londra'ya seyahat ve iki gece konaklama da sağlanacağını bildirdi.

Çetin, diğer ödüllerle ilgili şu bilgileri verdi:
"Bunun yanı sıra kazanan müzisyen bin dolar kazanacak. Remiksleri Queen'in sosyal medya kanalları ve queenonline.com sitesinde yayımlanarak global tanınmışlık elde edecek. Ayrıca kazanan sanatçıya 'Days Of Our Lives' Blu-Ray, Live at Wembley Stadium' DVD, '40 Years of Queen' Kitabı, 'Jazz'ın imzalı bir kopyası, 'Deep Cuts 1,2,3 ve Avid 'Pro Tools 10 M Box' hediye edilecek.

Brian May ve Roger Taylor tarafından kazanan dışında bir finalist daha seçilecek. Şanslı kişiye de çeşitli ödüller verilecek. Facebook ve Twitter hesabı olan herkes, uluslararası sanatçı platformu Talenthouse'un internet sitesinden 14-21 Aralık 2011 tarihleri arasında katılabileceği halk oylamasında en yüksek oyu alan sanatçı da bazı ödüllerin sahibi olacak."

İlgilenen sanatçıların Türkçe dil desteği olan Talenthouse internet sitesinden yarışmaya başvurabileceğini de kaydeden Çetin, hazırlanan remikslerin, "Don't Stop Me Now' için remiks oluşturun" adlı bölüme 13 Aralık'a kadar gönderilebileceğini belirtti.