Öğretmen ve Veliler Depremzedelere 2 Tır Yardım Dağıttı

Alanya Özel Ufuk Eğitim Kurumları öğretmen ve velileri, Van’ın Gevaş ilçesine bağlı üç köyünde toplanan iki TIR yardımı dağıttı.

Öğretmen ve Veliler Depremzedelere 2 Tır Yardım Dağıttı

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra Özel Ufuk Eğitim Kurumları tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar, bayramda iki TIR`la yaklaşık 10 veli ve öğretmenle Van’a gönderilmişti.

Elektrikli soba, fırın, bisiklet, tüp, çocuklara oyuncak, battaniye, çorap, ayakkabı, gıda ve giysiden oluşan yardımları dağıtıp dönen veli ve öğretmenler, izlenimlerini aktardı. Yardımları taşıyan iki TIR`ı, yardımların az gittiği Gevaş ilçesine bağlı Yoldöndü, Barışık ve Kuşluk köylerine ulaştırdıklarını belirten veli ve öğretmenler, yardımları bizzat dağıttıklarını ifade ettiler. Ufuk Koleji öğretmenlerinden Umut Kozan, yardımları, yaklaşık bir hafta boyunca gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak verdiklerini aktardı.
Özellikle kadın ve çocukların daha çok sıkıntı çektiğini aktaran Kozan, “Ufuk Eğitim Kurumları olarak, yaklaşık bir hafta boyunca bölgede yardım dağıttık. Bize destek veren velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin, 7.2 büyüklükteki depremle sarsıldığını kaydeden Ufuk Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lütfi Tunç, yardımları dağıtıp dönen öğretmen ve velilere teşekkür etti. Yardım için seferber olan Alanyalılara da teşekkür eden Tunç, dağıttıkları yardımların tamamının yeni olduğuna dikkat çekti.