Nar Bayramı Viyana`da Çoşkuyla Kutlandı

Avusturya`nın Başkenti Viyana`da, Hofburg Sarayı Michaelerplatz`da düzenlenen törende Nar Bayramı çoşkuyla kutlandı.

Bir festival havasında geçen Nar Bayramı`nın uluslararası platformlarda da tanıtılması yönünde yapılan çalışmalar Avusturya`da yaşayan Azerbaycanlılar ve Avusturyalılarca ilgiyle izlendi. Festivale davetliler ve yüzlerce halk topluluğu iştirak ettiler. Açılan nar stantlarında nar ve bilgileri tanıtıldı. Nar Bayramı Organizatörü Avusturya Azerbaycan Diosporası Başkanı Orhan Çiftçi yaptığı konuşmada, ``Bugün bizim Azerbaycan`nın nar festivali. Azerbaycan`ın en güzel narlarının yetiştiği Göyçay`da, heryıl geleneksel olarak düzenlenen Nar Bayramı etkinliklerine bu yıl Viyana`da da düzenledik. Gökçay`daki uçsuz bucaksız bu nar bağının ismi Azerbaycan-Türkiye dostluk bağı. Bizim narlarımız natur geçiyor çok faydalı nardır, sağlık bakımından dünyaca meşhurdur, faydaları saymakla bitmez. Etkinlikte narlarımız burda, nar suyu içecekleri burada, Avusturyalılara bunları tanıtıyoruz. Önceleri Azerbaycan`ı tanımıyorlardı. Spor faaliyetlerinde bizleri tanır oldular. Sporcuları bu vesileyle ülkemize gelipkalıyorlar. Burda gördüğünüz gibi yemek kültürümüzü, nar sualarımızı ve nar içeceklerimizi artık herkes tanıyor`` dedi

Azerbaycan Eczacılar Derneği Başkanı Karahan Yakupov ise, ``Bugün Azerbaycan ve bütün Türk dünyasının Nar Bayramı`nı kutluyorlar. Ulu önder Ali Haydar Aliyev`in sözünü hatırlayalım, `Biz iki devlet, bir milletiz` " dedi.

Viyana`da bir günlük olarak düzenlenen Nar festivali etkinliklerinde folklor gösterileri, müzik eğlenceleri ve misafirlere Azerbaycan kültütürünü yansıtan yiyecekler ve içecekler ikram edildi.
Kaynak: İHA