Altan Öymen'den Nagehan Alçı'ya 'Kızım bir dakka'

CNN Türk ekranlarında yayınlanan "4 bir Taraf"a dün akşam gazeteciler arasında yaşanan BDP tartışması damgasını vurdu.

BDP'li Sebahat Tuncel'in terörist cenazesine katılmasının eleştirilmesine karşı olduğunu söyleyen Altan Öymen, düşüncelerini aktarırken Nagehan Alçı'nın müdahaleleriyle karşılaşınca "Kızım bir dakika" diyerek Alçı'ya tepki gösterdi.

BEN SENDEN YAŞÇA BÜYÜĞÜM

Nagehan Alçı, Altan Ayman'ın bu sözleri karşısında şaşkına dönerken Altan Öymen "Kusura bakma sen bana abi diyorsun, ben sana kızım diyorum. Belki torunumda diyebilirim. Ben senden yaşça büyüğüm" dedi.

Altan Öymen'den Nagehan Alçı'ya 'Kızım bir dakka'

NAZLI ILICAK'TAN BDP TEPKİSİ

Altan Öymen'in BDP'yi savunması üzerine Nazlı Ilıcak tepki göstererek "Bir siyasi partinin terörle arasına mesafe koyması gerekmiyor mu? İspanya'da bir parti bu yüzden kapatılmadı mı? Terörist cenazelerini alıpta, onlara bir taraftan gerilla deyip kucaklarsan, o mağarada öldürülen 5 kadını sanki bilmem neden zehirlenmiş gibi yalan söylersen biz bu BDP'yi eleştirmeyecek miyiz?" dedi.

TERÖR EYLEMİNİ DE Mİ ELEŞTİRMEYELİM

Nagehan Alçı ise Altan Öymen'in sözlerine tepki göstererek "Deniz otobüsü kaçıran terör eylemlerini de mi eleştirmeyelim" diye konuştu.

VİCDANA SIĞAR MI?

Öte yandan BDP'li Sebahat Tuncel'de canlı yayına bağlanarak hakkındaki suçlamalara canlı yayına yanıt verdi. Nagehan Alçı ise canlı yayında BDP'li Sebahat Tuncel'e seslenerek "Elinizi vicdanınıza koyun lütfen. Allah aşkına bütün sivilleri rehin alın bir terör eyleminin, o cenazeye o şekilde sahip çıkıp onu böyle bir protesto gösterisine çevirmeye çalışmak bu vicdana sığar mı?" diyerek BDP'lilerin teröristleri savunmasına isyan etti.

ÖLÜYE SAYGI GEREĞİ YAPMIŞIZ

Sebahat Tuncel ise Nagehan Alçı'nın bu sözlerine ""Bizce de yolculardan kimsenin zarar görmemesi çok sevindirici. Ama gerçekten ikna edilebilirdi bizce. Burada önemli olan bu olayın bir linç kampanyasına dönüştürülmesidir. Bizim sivillerin ölümüne yol açan bir eylemi desteklememiz düşünülmez. Aile aramış ve yardımcı olmamızı istemiş ve biz de üstümüze düşeni yapmışız. Ölüye saygı gereği yapmışız." sözleriyle cevap verdi.

BEYAZ GAZETE