Sos İle Fatih Üniversitesi`nden `diyabet hastalarında egzersiz` semineri

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ile Fatih Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, `Diyabet Hastalarında Egzersiz` konulu seminer, Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Sos İle Fatih Üniversitesi`nden `diyabet hastalarında egzersiz` semineri

SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek’in de katıldığı seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Fatih Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu Müdürü Mahmut Kömürcü, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, diyabetin daha çok kentsel bölgelerde, kadınlar ile şişman ve hareketsiz kimselerde görüldüğünü belirtti.
SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek ise insanlara yiyecekleri konusunda kısıtlama getirilmesinin zor bir durum olduğunu belirterek, “Yasak arzu uyandırıyor. Sabır diliyorum, üzülmemeleri ve sinirlenmemeleri gerektiğini belirtiyorum.” diye konuştu.

Çocukların şeker hastası olup olmadığının tespiti için Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği yapması gerektiğini belirten Nevin Gökçek, “Çevremde olup da bu hastalığı yenen insanlar tanıyorum. Bilinçlenmemiz lazım. Fatih Üniversitesi’ndeki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu ise Nevin Gökçek’e katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verdi. Prof. Yiğitoğlu yaptığı konuşmada, seminerin hayırlı olmasını dileyerek, “SOS ile Fatih Üniversitesi güzel bir işbirliği yaptı. Sağlık çok önemli. Bu salonu bize açtığı için ve katkılarından dolayı Nevin Gökçek’e çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.


“Diyabet Hastalarında Egzersiz” konulu seminerde, Doç. Dr. Feridun Karakurt tarafından “Diyabet Tanı, Tedavi ve Risk Faktörleri”, Yrd. Doç. Dr. Murat Dalkılınç tarafından “Fizyoterapi Açısından Diyabetin Kas İskelet Sistemine Etkisi”, Yrd. Doç Dr. Yasemin Çırak tarafından “Fizyoterapi Açısından Diyabet ve Egzersiz”, Yrd. Doç. Dr. Gül Deniz Yılmaz tarafından “Fizyoterapi Açısından Diyabet ve Şişmanlık” ile Uzman Fizyoterapist Yasemin Parlak Demir tarafından “Fizyoterapi Açısından Diyabetin Kontrolünde Yaşam Şeklinin Önemi” konularında bilgi verildi.