Hrant Dink`in Arkadaşları Sloganlar Atarak Adliyeye Yürüdü

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in öldürülmesine ilişkin devam eden davanın 21.

duruşması öncesi `Hrant`ın Arkadaşları` Grubu, adliye önünde yaptıkları açıklama ile geçen celse mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısının mütalaasına karşı `mütalaa`larını açıkladı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in öldürülmesini ilişkin devam eden davanın başlamasından önce Beşiktaş Meydanı`nda toplanan Hrant Dink`in arkadaşları, `Hrant için adalet için`, `Unutmayacağız` yazılı afişlerle adliye önüne kadar yürüdü.

Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi önüne gelen grup, burada savcının mütalaasına karşı kendi mütalaalarını okudu.

Türkiye AB Karma Parlemento Komisyonu eski eş başkanı Joost Lagendijk. Ufuk Uras, Paris Barosundan avukatların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik gurup adına açıklama yapan Taraf Gazetesi yazarı Ümit Kıvanç, bir önceki duruşmada savcının "Bu sadece milliyetçi duyguları kabarmış gençlerin işlediği bir cinayet değildir, Ergenekon örgütünün Trabzon`daki bir hücresinin işidir" dediğini söyledi

Hrant Dink`i öldürenlerin yargılanma ve cezalandırılması için 4,5 yıldır mahkeme kapılarında olduklarını aktaran Kıvanç, mütalaa diye önlerine konulan şeyin bir müsamerenin son perdesini kapatma talimatından başka bir şey olmadığını iddia etti. Kendi mütalaalarını ortaya koyduklarını belirten Kıvanç, "Hrant`ın katilleri, suikastın çok öncesinden beri devletin kontrolü altındaki kişilerdir. Onları kullanan, yönlendiren devlet görevlilerinin cinayete katkısı, rolü vardır. Ancak araştırılmamıştır" dedi.

Kıvanç, olayın ayrıntılı soruşturulması için özel bir savcı ekibinin görevlendirilmediğini ifade ederek, "Bölük pörçük ve üstünkörü yürütülen davalar birleştirilmediği gibi, yargıçlar ve savcılar, avukat taleplerini reddetme konusunda yarışa girmişlerdir. Böylece, resmi görevliler hakkında bütün soruşturma taleplerini reddeden yerel yöneticiler, savcılar ve yargıçlarla aynı safta yer almışlardır. Hepsinin birden adalete karşı çalışması, hayatın doğal akışına uygun değildir, örgütsel irtibata işaretetmektedir" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından guruptakiler duruşmayı izlemek üzere mahkeme salonuna geçti.
Kaynak: İHA