''En kısa sürede Bakanlar Kurulu'na sunacağız''

Adalet Bakanı Sadullah Ergin vicdani ret düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Ergin, 'vicdani ret'le ilgili çalışmanın en geç önümüzdeki hafta karar aşamasına geleceğini belirterek "En kısa sürede Bakanlar Kurulu'na sunacağız" dedi.

''En kısa sürede Bakanlar Kurulu'na sunacağız''
Adalat Bakanı Sadullah Ergin ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ortak basın toplantısında, Ergin'e 'vicdani ret' sorusu yöneltildi.

Savunma Bakanlığı’nın konuyla ilgili bir çalışma yaptığını söyleyen Ergin, bunun en geç önümüzdeki hafta içinde karar aşlamasına geleceğini söyledi.

‘Vicdani ret’in Türkiye’den beklenen bir konu olduğunu belirten Ergin, "Savunma Bakanlığı’nın hazırlığı Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek" ifadesini kullandı.

Ergin, Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Oda TV sanıklarından MİT personeli Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

"Ceza evleri şartları bakımından 2002’yle mukayese edilmeyecek bir noktadayız.

İnsani koşullara uymayan 203 ceza infaz kurumunu kapattık ve bu kapatımlar devam ediyor. Bu dönüşüm sürecinin zamana ihtiyacı var. Önemli bir kısmını da aşmış durumdayız.

Ceza infaz kurumlarımız yurt içindeki ve dışındaki birimlerce periyodik olarak denetlenmektedir... Mükemmel değiliz ama geçmişe göre iyi noktadayız..."