Aşıklardan Sazlı-sözlü Boş Salon Tepkisi

Adana`da eğitime destek için sahne alan halk ozanları, salonun boş olması nedeniyle tepkilerini sazlı ve sözlü olarak dile getirdi.

Aşıklardan Sazlı-sözlü Boş Salon Tepkisi
Okul öncesi eğitime katkıda bulunmak amacıyla Seyhan Kültür Merkezi`nde "Ana Okullarına Yardım Konseri" düzenlendi. Saat 18.30`da başlaması planlanan konsere İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, Türk Eğitim-Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ve bazı vatandaşlar dakikalar önce gelerek salondaki yerlerini aldı. Ancak konser saati geldiğinde salonda sadece on kişi vardı. Böyle olunca konser yarım saat ertelendi. Dakikalarca davetlilerin gelerek boş koltukları doldurması beklendi. Saatler19.00`ı gösterdiğinde ise salonun ancak beşte biri doldu. Konseri organize eden halk ozanı Hidayet Özkan, davetlilerin daha fazla beklememesi için programı başlattı

Özkan davetlilerden konsere geç başladıkları için özür dileyerek, "Gönül isterdi ki burayı tıklım tıklım dolduralım. Ama ne yapalım, olmadı? Yeter ki gönüller bir olsun. Her şeyin azı özü güzeldir" dedi. Aşık Feymani, salonun boş olmasına sazı ve sözüyle tepki göstererek şunları söyledi: "Bahtımız olsa herkes gelirdi. Pop müzik olsa beyler gelirdi. Pop çalsa herkes gelirdi. Gelen beyler hoş geldiniz. Bu da aşıkların şansı. Siz bu yardım gecesine aziz dostlar hoş geldiniz. Muhabbetin yücesine aziz dostlar hoş geldiniz. Muhabbete hoş geldiniz. Sayın Milli Eğitim Müdürüm hoş geldiniz, merhabalar. Basınımın mensupları muhabbete hoş geldiniz. Gelenler sefa geldiniz" İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise salonun boş olmasına aşıkların sazları ve sözleriyle en güzel cevabı verdiğini belirterek, "Aşıklarımız `Birimiz bin kişiye bedeliz` sözünü de ekleyerek en anlamlı cevabı verdiler" dedi. Büyükfırat, okul öncesi eğitimin önemine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz çocuklarımızı, hep yarınlara hazırlamak, onları bilgiyle beceriyle ve birtakım zorluklarla geleceğe hazırlamak için elimizden gelen bütün gayreti, bütün çabayı gösteririz. Ve onlara gücümüzün yettiği kadar en güzel ayakkabıları, en güzel elbiseleri alırız. Hatta en güzel, en teknik oyuncakları da alırız. Ama teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin hiçbir zaman insanların yerini tutmaz" Davetliler, salonun boş olmasına aldırmayarak, aşıkların atışmasına alkışlarıyla tempo tuttu.
Kaynak: İHA