Atatürk`ü Anma Koşusun`da Bitlis Türkiye 2.`si Oldu

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün ebediyete intikalinin 73.

Atatürk`ü Anma Koşusun`da Bitlis Türkiye 2.`si Oldu
yılı nedeniyle Ankara`da yapılan "10 Kasım Atatürk`ü Anma Koşusu"nda Bitlis Gençlik Spor İl Müdürlüğü Atletizm takımı büyük bir başarı göstererek takım halinde Türkiye 2.`si oldu.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı`nda 27 takım ve 150 sporcunun katıldığı 5 bin metre gençler kategorisi koşusunda Bitlis adına 4 kişilik takımla atletizm yarışmalarına katılan Bitlis Gençlik Spor İl Müdürlüğü Atletizm takımındaki sporcuların büyük bir başarı göstererek takım halinde Türkiye 2.`si olduğunu kaydeden Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyalarının Genel Müdür Yunus Akgül tarafından verildiğini söyledi.

İlk 4`e giren sporculara madalyaların yanı sıra Atletizm Federasyonu tarafından para ödülü ile ödüllendirildiğini de ifade eden Güven, yarışmada birincilere 400, 2`incilere 300, 3`üncülere 200, 4`üncülere ise 100 lira ödül verildiğini belirterek şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün ebediyete intikalinin 73. yılı nedeniyle Ankara`da yapılan 10 Kasım Atatürk`ü Anma Koşusu`na Bitlis adına takım halinde Gençler kategorisinde yarışmak üzere 4 sporcu gönderdik. Takım çalıştırıcıları, Fahri Tunç ve Mahmut Oruçlu hocalarımızın gözetiminde göndermiş olduğumuz sporcularımız yarışmada büyük bir başarı göstererek Türkiye 2.`si oldular. Elde edilen başarılarda başta sporcularımız ve hocalarımızın payı büyütür. Alınan bu türbaşarıların devam etmesi için Bitlis Gençlik Spor Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz."
Kaynak: İHA