Midyat`ta Asker Adayları Türkçe, Arapça ve Kürtçe Şarkılarla Uğurlandı

Mardin`in Midyat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde asker adayları, Türkçe, Arapça ve Kürtçe şarkılar eşliğinde kemençe ve oyun havaları ile askere uğurlandı.

Midyat`ta Asker Adayları Türkçe, Arapça ve Kürtçe Şarkılarla Uğurlandı
Midyat`ta 1991-4 tertip askerlerden 4`üncü grup, aileleri ve arkadaşları tarafından coşkulu törenlerle birliklerine uğurlanıyorlar. Söğütlü beldesinde askere gidecek olan 20 genç için eğlence düzenlendi. Vatandaşların omuzları üzerinde Türk bayrakları ve ay yıldızlı balonlarla süslenen meydana getirilen asker adaylarının ellerine kına yakılarak, omuzlarına kırmız kurdele takıldı. Asker adayları ve uğurlamaya gelen yakınları kemençe eşliğinde Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar ile gönüllerince eğlendi.Oğlunu askere uğurlayan ve geceyi düzenleyen iş adamı Nevzat Arğan, Türkiye`nin önemli günlerden geçtiğini, terörün kirli yüzünü tekrar gösterdiği bu günlerde birlik ve beraberliğin önemini belirtti. Arğan, "Ellerini kınalayıp peygamber ocağına gönderdiğimiz bu gençleri Allah`a emanet ediyoruz. Şu anda duygularıma hakim olmakta güçlük çekiyorum. Ama bizler büyük Türk milletiyiz. Türk, Kürt, Arap hep kardeşiz. Bizi bölmek isteyenler utansın. Askerlerimizin kınaları hayırlı olsun" dedi

Gözyaşlarını tutamayan anneler ise, Arapça asker şarkısı ile duygulu anlar yaşadı. Gece havai fişek gösterileriyle son bulurken, ellerine kınaları yakılan gençler için araçlarla beldede tur atıldı. Eğlencenin ardından gençler, dualar ve sevinç gözyaşları ile askere uğurlandı.
Kaynak: İHA