(özel Haber) 18 Yaşındaki Genç, Müzik Arama Motoru Geliştirdi

Nevşehir`de geçtiğimiz yıl Özel Kardelen Fen Lisesi`nden mezun olan 18 yaşındaki Mustafa Baştuğ, oluşturduğu müzik arama motoru ile 1 ay içerisinde 300 bin ziyaretçi sayısına ulaştı.

(özel Haber) 18 Yaşındaki Genç, Müzik Arama Motoru Geliştirdi
Baştuğ`un oluşturduğu https://www.meloody.net isimli arama motoru, Türkiye`nin yanı sıra 8 değişik ülkeden yerli ve yabancı yaklaşık 137 bin şarkıyı ziyaretçilerine sunuyor.

Ekim ayı ortalarında önce kendinin erişim sağlayabildiği yerli ve yabancı sanatçıların şarkılarını dinlemek için bir arama motoru oluşturduğunu ve sonrasında bunu geliştirme kararı aldığını belirten 18 yaşındaki Mustafa Baştuğ, öğrenim hayatı boyunca biri dünya üçüncülüğü, diğer ikisi de Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü olmak üzere 3 bilişim şampiyonasında ödül aldığını söyledi

Küçük yaşlardan bu yana bilgisayar kullandığını ve bilgisayara meraklı olduğunu ifade eden Baştuğ, "Facebook`un kurucusu Mark Zuckerberg 19 yaşındayken bu çalışmayı yapmış. Bilişim alanında bizim de ortaya koyabileceğimiz çalışmaların olabileceğini düşünerek böyle bir düzenlemenin içerisine girdim. Oluşturduğum arama motoru kesinlikle şarkı indirilmesine izin verilmiyor. İsteyen, yerli ve yabancı 7 bin 966 sanatçıya ait 136 bin 837 şarkıyı rahat bir şekilde dinleyebiliyor" dedi.

Baştuğ, 1 aylık süre içerisinde https://www.meloody.net arama motorunun, Türkiye`de en çok İstanbul, Kayseri, Ankara, İzmir ve Bursa gibi illerde, yurt dışında da ABD, Almanya, Azerbaycan, Belçika, Finlandiya, İngiltere, Macaristan ve Rusya Federasyonu gibi ülkelerde yaklaşık 300 bin kişi tarafından tıklandığını ve söz konusu sürede 287 bin şarkının dinlendiğini söyledi.
Kaynak: İHA